Ermeniler, Türk gazetelerini şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Ermeniler, Türk gazetelerini şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2012 17:16

İsveç’teki Ermeni lobisinin, İsveç’te Türkçe haber yayınlayan bir gazete ile bir dergiyi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını ”inkar ettikleri” gerekçesiyle İsveç Adalet Bakanlığı Hukuk Müfettişliği’ne şikayet ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Başvuruyu inceleyen İsveç Adalet Bakanlığı Hukuk Müfettişliği, konu ile ilgili şikayete yer olmadığına karar verdi. İsveç’te yayın yapan Haberisveç gazetesi ile İsveç Türk Gençlik Federasyonu Dergisi Euroturk’te yer alan haber ve yazılarda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını ”inkar ettikleri” iddiasıyla İsveç Adalet Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne şikayet edildiği öğrenildi.

Ermeni lobisinin şikayetinde, 11 Mart 2010’da İsveç meclisinde kabul edilen karara da atıfta bulunularak, ”Türk gazetelerinin inkar suçu işlediği, halklar arasında kin ve düşmanlığı kışkırtıcı yayın yaptıkları” iddialarına yer verildi.

Ermeni lobisinin Türk gazete ve dergisi ile ilgili şikayetini inceleyen İsveç Adalet Bakanlığı Hukuk Müfettişleri, yapılan haberlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğini bildirerek, şikayetin yersiz olduğuna karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!