Engellilerin unutulmaz gecesi

Güncelleme Tarihi:

Engellilerin unutulmaz gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 13:35

Münih Alman-Türk Engelliler Yardım Derneği ile Nürnberg Elele Yardımlaşma Derneği'nin birlikte düzenledikleri geleneksel dostluk gecesinde güzellikler yaşandı. Karabük Milletvekili Dr. Mustafa Ünal, Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar’ın yanı sıra ünlü sanatçılar Sümer Ezgü, Zeynep ve Faruk K. gibi sanatçılar etkinliğe katıldılar.

ALMANYA’nın Münih kentinde Marriot Otel salonunda, Münih Alman-Türk Engelliler Yardım Derneği ile Nürnberg Elele Yardımlaşma Derneği'nin birlikte düzenledikleri geleneksel dostluk gecesinde unutulmaz anlar yaşandı. Münih Türk-Alman Engelliler Yardım Derneği Başkanı Esma Kesergen ve derneğin kurucusu Adalet Günel, Nürnberg Elele Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Hocazade, geceye katılan tüm davetlilere ve sponsorluk yapan konuklara teşekkür etti. AKP Karabük Milletvekili Dr. Mustafa Ünal ile AKP Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar da geceye katıldı.

İlerisi hesap edilmedi

Gecenin sunuculuğunu ünlü pop sanatçısı Faruk K. ile Canan Güçlü yaptı. Özel gece için gelen, Karabük Miletvekili Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Anayasa Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Ünal, “İş göçünün yaşandığı yıllarda düşünce bir kaç yıl çalışıp geri dönmekti. Bu düşünce hem Türk hem de Alman devleti tarafından hatalı bir düşünceydi. İlerisi hesap edilip önlemler alınmadı. Bugün uyum sorunu öne sürülüyorsa bunun sonucudur” dedi. Geceye katılan Münih Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Reinhard Bauer ise davet için teşekkür ederken, “Münih sosyal bir kenttir. Tüm ulusların ortak yaşadığı hatta, kökeni ne olursa olsun engelli vatandaşlarımız içinde sosyal ve siyasi açıdan çalışmaların ön planda tutulduğu bir şehirdir” diye konuştu.

50. Yıl sunumu
Haberin Devamı

Dostluk gecesinde ayrıca, Elvan Halk Oyunları Ekibi tarafından Türkler'in Almanya’ya gelişlerinin 50. yılı vesilesiyle, 10. Yıl Marşı eşliğinde kısa bir gösteri ile sunuldu. Pop sanatçısı Zeynep ise, “Yıkıl karşımdan” ve “Memedim” parçaları ile başladığı konserinde davetlilerden büyük alkış topladı. Gecede sahne alan Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü ise “Çökertme” parçası ile başladığı konserine “Anadoludan geldim” parçası ile devam etti. Sahnede bir saatten fazla kalan sanatçı büyük ilgi görürken, Münihli hayranları ile buluşmak ve engelliler için yapılan etkinlikten duyduğu sevinci dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!