Enfes Rakı Almanya'da tanıtım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Enfes Rakı Almanyada tanıtım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2007 21:29

Almanya pazarındaki tırmanışını hızla sürdüren Enfes Rakı'nın Düsseldorf'da yeni çeşitleri tanıtıldı.

Haberin Devamı

Tanıtım için İzmir'den gelen Efe Rakı İhracat Müdürü Alp Altuner(38) ürünün Almanya'da dağıtımını yapan Borco-Marken-İmport ürün müdürü Hendrik Schatz ile birlikte yeni çeşitleriyle ilgili bilgi verdi.

Türkiye'de Efe Rakı olarak ünlenen içkinin Almanya'da patent sorunu nedeniyle Enfes Rakı olarak satıldığını kaydeden Altuner, 'Rakımızın beş farklı çeşidini Türkiye'de piyasaya çıkmadan önce Avrupa ülkelerine ihracat ettik. Yüksek teknoloji cihazlarda, el değmeden üretilen rakının en önemli özelliği şişenin kapağında ve kapağın hemen alt kısmında yer alan şifreler içeren elektronik bir etiketin yer alması. Lazer ile basılan bu etiket sayesinde rakının sahte olup olmadığı belirleniyor. Türkiye'de Tekel'den sonra piyasaya ilk rakıyı biz sürdük. Özel meşe fıçılarında bekletildikten sonra 2 kez damıtılarak yapılan işlemde rakı severlere farklı bir lezzet ve keyif sunuyoruz' dedi.

Dünyada ISO 22000 standart belgesini alan ilk rakının da Efe olduğunu kaydeden Altuner, 'Yakında tüm dünyada Efe ve Enfes rakıları tanınacak. Ayrıca ikisi arasında hiçbir fark da yoktur' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!