Enerjide Türk Alman işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Enerjide Türk Alman işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 12:10

Türkiye’de bir organize enerji piyasası kurulması için Avrupa Enerji Borsası (EEX) ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) arasında düzenlenen mutabakat protokolü, Almanya’nın Leipzig kentinde törenle imzalandı.

Haberin Devamı

İmza töreninde konuşan EEX Mali İşler Yöneticisi (CFO) İris Weidinger, “EEX ve EPEX SPOT olarak Türkiye enerji piyasasının gelişimine katkı sağlamaktan ve bu alandaki tecrübelerimizi Türk iş ortaklarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İmzaladıkları protokolle TEİAŞ’ın ulusal ve teknik uzmanlığı ile EEX’in piyasa işletim uzmanlığını buluşturduklarını ifade eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır ise “Bu önemli işbirliğinin, Türkiye elektrik piyasasının gelişimini teşvik edeceğine ve destekleyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Türk ve Alman taraflarını işbirliğinden dolayı kutlarken, “Asya ve Avrupa arasında köprü olan Türkiye, bu bölgede bir referans fiyat oluşturma potansiyeline sahip. Likit spot ve türev piyasaları barındıran bir Türkiye Enerji Borsası’nın kurulması, enerji piyasasının liberalleşmesi ve elektrik piyasalarının daha da büyümesi için büyük önem taşıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!