En etkili Müslüman kadınlar

Güncelleme Tarihi:

En etkili Müslüman kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 12:32

Gazeteci-yazar Hilal Sezgin ve Liberal Müslümanlar Derneği başkanı, öğretmen Dr. Lamya Kaddor Avrupa'da “Yılın En Etkili Müslüman Kadınları” ödülüne layık gördü.

Haberin Devamı

MERKEZİ İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Avrupa Rol Modelleri ve Örnek Kişiler Ağı (CEDAR), Almanya'da yaşayan Türk kökenli gazeteci-yazar Hilal Sezgin ve Suriye kökenli İslam din dersi öğretmeni Dr. Lamya Kaddor'u “Yılın En Etkili Müslüman Kadınları” ödülüne layık gördü.

ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLDULAR
CEDAR jürisi, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen ödül töreninde toplam sekiz Müslüman kadını ödüllendirirken “Avrupa'da yaşayan 23 milyon Müslümanın çok büyük bir çoğunluğu dinlerine bağlı ama aynı zamanda toplumdaki tek yanlı genel önyargıya karşın çağdaş, liberal ve hoşgörülü. Ödüle layık görülenler bu sessiz çoğunluğun sesi oldular” denildi.

ÖDÜL BAYAN BLAİR'DEN
Sezgin, dinlerarası diyalog için yayın yoluyla yaptığı çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldüğünü belirtildi. Liberal İslam Birliği (LIB) isimli derneği kuran Kaddor ise, Alman toplumda Müslümanlara karşı önyargılarla mücadelede etkili çalışmalar yaptığı için ödüllendirildiği açıklandı. Ödülleri İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in avukat eşi Cherie Blair düzenlenen törenle sahiplerine verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!