En büyük sıkıntı çifte vatandaşlık

Güncelleme Tarihi:

En büyük sıkıntı çifte vatandaşlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 12:09

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Pelin Gündeş Bakır, Nürnberg’de bir araya geldiği vatandaşlarımızla çifte vatandaşlık, yere l seçimlerde oy hakkı ve ırkçılık konularını masaya yatırdı. Bakır'a göre en büyük sıkıntı çifte vatandaşlık hakkınının tanınmamasında.

Haberin Devamı

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Asamblesi(PACE) Üyesi Pelin Gündeş Bakır, “Avrupa’da Göçmenlerin Durumu” konusunda rapor hazırlıyor.

Raporu Avrupa Konseyi'ne sunacağını söyleyen AKP Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Nürnberg'de bir dizi temaslarda bulundu.

Başkan Maly'yi ziyaret
Pelin Gündeş Bakır ilk olarak Nürnberg Başkonsolos u Ece Öztürk Çil ile birlikte Federal Göç ve Mülteciler Kurumunu ziyaret etti.

Nürnberg İnsan hakları Dairesi, sosyal yardım kuruluşu AWO yöneticileriyle birebir görüşen Bakır, Nürnberg Büyük Şehir Başkanı Ulrich Maly’yi makamında ziyaret etti. Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları Derneği'nde (TİAD) Türk hukukçularla bir araya geldi.

Bakır, Nürnberg Müstakil Sanayi Türk İşadamları Derneği 'nde (MÜSİAD) Türk sivil kuruluş yöneticileriyle görüş teatisinde bulundu.

Çifte vatandaşlık sıkıntı
Pelin Gündeş Bakır, temasları ile ilgili olarak Hürriyet'e şu değerlendirmede bulundu:

"Ziyaret ettiğim kuruluşlarda bir takım projeler var. Fakat Türklerin burada yerel oy hakkı yok. Bu hak verilmedikçe Türklerin politik hayata katılımı zor. Oy hakkı verilmesi durumunda dikkate alınacaklar. En büyük sıkıntı çifte vatandaşlık hakkının Türklere verilmemesi. Almanya’nın ırkçılıkla şeffaf biçimde mücadele etmesi gerekiyor. Uyum politikası ise biraz zaman alacak. Hazırlayacağım raporda bütün bunlara yer vereceğim. Nisan veya haziran ayında raporum oylanacak. Türkiye vatandaşlarımızın arkasındadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!