‘En büyük ilham kaynağımız, şehitlerimizin aziz hatırasıdır’

Güncelleme Tarihi:

‘En büyük ilham kaynağımız, şehitlerimizin aziz hatırasıdır’
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 11:21

Atatürkçü Düşünce Derneği Regensburg (ADD-RGB), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle bir tören düzenledi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aysun Uysa’nın sunumu ve şiirleriyle başladı.

Haberin Devamı

TÖRENDE konuşan ADD-RGB Başkanı Cemalettin Göksu, şunları söyledi: “Bu zafer, tarihi boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yeni bir devlet kurmasına kadar uzanan dirilişinin başlangıcı, aynı zamanda azim ve kahramanlığının tarihte yerini almış şerefli bir anısıdır. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle diğer milletlere de emsal olmuştur. Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağımızdır.”

‘En büyük ilham kaynağımız, şehitlerimizin aziz hatırasıdır’
‘MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM’
“Yurt dışında yaşayan bireyler olarak bize düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatmak, bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Program kapsamında, ADD-RGB üyeleri de İstiklal Marşı’nın birer kıtasını ve Atatürk’e ait anlamlı sözleri okudu.
‘En büyük ilham kaynağımız, şehitlerimizin aziz hatırasıdır’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!