En büyük görev annelerin

Güncelleme Tarihi:

En büyük görev annelerin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 12:54

BERLİN'de düzenlenen panelde konuşan Berlin Senatosu Göç ve Uyum Danışmanı Monika Lüke, eğitimde en büyük görevin annelere düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Almanya Ticaret ve Yatırım Birliği (ATİYAB) ve Almanya özel Okullar Birliği Berlin Teşkilatı'nın (VDP) ortaklaşa düzenlediği 'Çoğulcu Toplumda Eğitim Çeşitliliği' adlı panelde konuşan Lüke, annelerin eğitimdeki rolü üzerinde durdu.

UZMANLAR KATILDI
Profesör Havva Engin'in yönettiği toplantıda Lüke'nin yanı sıra ATİYAB Başkanı Emre Kiraz, Berlin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Dr. Eric Schweitzer, Brandenburg Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Burkhard Jungkamp, Berlin Brandenburg Çalışma Ajansı Başkanı Dieter Wagon, Alman Birinci Televizyon Kanalı'nda yayınlanan "Anne Will" adlı tartışma programının yöneticisi Andreas Schneider de birer konuşma yaptı.

Lüke, toplantıda okul öncesi eğitimin önemine değinirken, Berlin'de sürdürülen okul öncesi dil testinin başarılı olduğunu savundu. Lüke, bir süre önce kentte başlayan ve çocuğu okula giden annelere rehberlik yapan 'Semt Anneleri' projesini de övdü.

Lüke, “Anneleri eğitime katmadan başarıya ulaşmak imkansız. Eğitimde annelerin rolü ve etkisi çok önemli. Göçmen kökenli öğrencilerin yüzde 20 civarında lise bitirme sınavlarını yapması önemli gelişme” dedi.

Schweitzer ise diplomalı gençlerin iş ve meslek eğitimi yeri bulmada diğerlerine göre daha büyük avantaja sahip olduğuna dikkati çekti. Kiraz ise işverenlerin göçmen kökenli çocukların anadilinin bir zenginlik olarak görmesinin vaktinin geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!