En anlamlı kupada zafer Wiesbaden'ın

Güncelleme Tarihi:

En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 16:35

Frankfurt’ta gerçekleştirilen ‘100. Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Kupası’, Türkspor Wiesbaden’ın oldu.

Haberin Devamı

Göçmen nüfusunun yoğun olduğu Gallus semtindeki Paul-Hindemith Okulu’unun spor salonunda, Türkgücü Frankfurt Kulübü ve Hessen Türk Toplumu’nun (TG Hessen) organize ettiği, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nun himayesinde gerçekleştirilen salon futbol turnuvasına Hessen eyaletinden 16 takım katıldı.

En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın
100’ncü Yıl ve Atatürk Kupası’nı “Türkspor Wiesbaden” adına takımın başarılı oyuncularından Süleyman Yallow, Başkonsolos Erdem Tunçer’den aldı.

Tüm gün boyunca süren turnuvada final maçı Türkspor Wiesbaden ile Türkgücü Darmstadt arasında oynandı. Futbol kalitesi yüksek maçı ve kupayı kazanan takım 3-1’lük skorla Türkspor Wiesbaden oldu.
Finalden önceki ‘Türkgücü Friedberg’ ve ‘Anadoluspor Brauntal’ arasında oynanan üçüncülük maçının sonucu da penaltılarla belirlendi ve üçüncülük kupası Friedberg’e gitti (4-3).

En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın

Turnuvaya katılan ve salondan ‘Cumhuriyet’in 100’ncü Yıldönümü ve Atatürk’ anısına birer katılım kupası alarak ayrılan diğer takımlar da şöyle: Türkgücü Frankfurt I, Türkgücü Frankfurt II, FC Türk Kelsterbach, Türkspor Offenbach, Türkgücü Dietzenbach, Türkiyemspor Giessen, Türkspor Bad Schwalbach, Vatanspor Bad Homburg, SV Türkgücü Kassel, Vatanspor Dauthpe, SSV 51 Mattenberg ve Gençlerbirliği Bischofsheim.
En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın
Futbol kalitesi yüksek maçları 200'e yakın futbolsever izledi.
En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın
Turnuvanın final maçı öncesinde finalist takımlar “Türkspor Wiesbaden” ile “Türkgücü Darmstadt” ekipleri birarada.

Haberin Devamı

Takımlarını desteklemek üzere 100-200 arasında futbolseverin de izlediği turnuva, Türkgücü Frankfurt’tan kadın ve erkek gönüllülerin günlerdir sürdürdüğü ön hazırlıklar ve etkinlik boyunca verdikleri hizmetler sayesinde oldukça düzenli bir biçimde gerçekleştirildi. Sporcular arasında centilmenliğin hakim olduğu maçlar önemli bir sakatlık yaşanmadan tamamlandı. Türkgücü Frankfurt’un minik futbolcularının grup maçlarının ardından yaptığı maç da turnuvanın en güzel karşılaşmalarından biri oldu.

En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın
Atatürk ve Cumhuriyet’in adını taşıyan ve 1930’lu yıllarda Atatürk’ün özel isteğiyle Türkiye’ye gelerek ülkemizdeki müzik eğitimine katkıda bulunan, Ankara Devlet Konservatuvarı ve Ankara Devlet Operası’nın kurucuları arasında yer alan büyük Alman müzisyeni Paul Hindemith’in adını taşıyan okulun spor salonundaki turnuvanın sonunda dereceye giren takımlarla, sporculara kupaları ve şiltleri Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer tarafından verildi.
En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın

Tunçer, ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada turnuvada görev alan gönüllülere ve maddi katkıda bulunarak turnuvanın gerçekleşmesini destekleyen sponsorlara teşekkür etti.
En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın
Türkgücü Frankfurt’un minikleri de kupayı hakettiler.

Haberin Devamı

Almanya’daki Türk spor klüplerinin katıldığı Atatürk kupası etkinlikleri ilk kez 1973’te Cumhuriyet’in 50’nci yılı dolayısıyla Frankfurt’ta gerçekleştirilmişti. ‘Worms Ataspor’un kazandığı turnuvanın ardından dönemin başkenti Bonn’daki Türkiye Büyükelçiliği’nin girişimleriyle tüm Almanya’yı kaplayan Atatürk Kupası Turnuvaları düzenlendi. 1978’de başlayan ve açık sahalarda gerçekleştirilen bu turnuvalarda maçlar önce tüm başkonsoloslukların kendi bölgelerinde, ardından Almanya’nın dört bölgesinde yapılıyor, kazanan dört takımın katıldığı final ve yarı final maçları da başkent Bonn’da düzenleniyordu.

En anlamlı kupada zafer Wiesbadenın

BAKMADAN GEÇME!