Emekli ödemeleri normale döndü

Güncelleme Tarihi:

Emekli ödemeleri normale döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 14:50

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK)hizmete sokulan yeni bilgisayar sistemi nedeniyle geçen ay Almanya’dan gönderilen aylıklarınödemelerinde yaşanan sıkıntılar giderildi.

Haberin Devamı

Alman Emeklilik Sigortası uzmanı Hakan Sadi Kantürk, Alman Emeklilik sigortası tarafından Türkiye’de yaşayan emekliler için, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gönderilen emekli aylıklarının ödemelerinde yaşanan sorunun giderildiğini söyledi.

Sigorta uzmanı Kantürk, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, SGK’nın yeni bilgisayar programında ortaya çıkan sıkıntı nedeniyle şubat aylıklarının iki hafta gecikmeli olarak emeklilere veya hak sahiplerine ödendiğini belirterek, “SGK, şubat aylığını iki hafta, mart aylığını da beş gün gecikmeyle yatırdı. Ancak bilgisayar programındaki sorun giderildiği için, nisan aylıkları da, 1 Nisan pazar gününe denk geldiği için, en geç bugün banka hesaplarına yatmış olacaktır” dedi.

Normal şartlar altında Alman emekli aylıklarının her ayın ilk gününde yattığına işaret eden sigorta uzmanı Kantürk, “Önümüzdeki aylarda da her ayın ilk günü hafta sonuna, dini veya resmi bayram günlerine denk düştüğünde, aylıklar en son aybaşından önceki son iş gününde yatacaktır. Kantürk, aylıkları henüz ödenmemiş olanların SGK’nın ‘yurtdisi@sgk.gov.tr’ elektronik posta adresine bildirimde bulunabileceklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “SGK, bu elektronik posta adresine başvuranların Alman sigorta numarasını ve T.C. Kimlik Numaralarını kontrol ederek, aylıkların ivedilikle yatırılmasını sağlayacaktır. İsimleri listede bulunmayanların durumu ise Alman Emeklilik Sigortası ile irtibata geçilerek incelenecektir.”

Yaşam belgesi ibraz edilmeli

Aylıkların çeşitli nedenlerle kesilmiş olabileceğine işaret eden Kantürk, “Alman Emeklilik Sigortası, yaşam belgesi ibraz edilmediği veya adres değişikliğinden dolayı emeklilere ulaşılamadığı için aylıkları kesmiş olabilir. Bu durumda, açık adresin ve T.C. Kimlik Numarası’nın yazılı olduğu Nüfus Kayıt Örneği, Deutsche Rentenversicherung, Nordbayern, 95440 Bayreuth/Almanya posta adresine veya 0049/ 921 607 734 veya 650 numaralı faksa gönderilebilir.

Böylelikle aylıklar, bildirimde bulunulduğu tarihi takip eden ayın başında tekrar ödenmeye başlanır” diye konuştu. Kantürk, Türkiye’de ikâmet eden sigortalıların veya hak sahiplerinin, aylıklarını memleketlerindeki bankadan çekmek istediklerinde auslandsreferat@drv-nordbayern.de isimli e-mail adresine başvurabileceklerini, bu adres üzerinden her türlü yazışmayı yapabileceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!