Ehliyete el koyma kolaylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Ehliyete el koyma kolaylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 12:31

Merkezi kayıt sisteminde 18 yerine 8 ceza puanı olanların ehliyetlerine el konulmasının planladığı belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA trafiğin daha güvenli hale getirilmesi için yeni düzenlemelerin devreye sokulacağı ve hata yapan sürücülerin ehliyetlerine el konulmasının kolaylaştırılmasının planladığı belirtildi.

Almanya'da yayınlanan günlük gazetelerden “Bild”, Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer'in trafik suçlarının depolandığı Flensburg'daki Merkezi Kayıt Sistemi'nde köklü bir değişiklik yapmayı planladığına yer verdi. “Auto Bild” dergisinde de yayınlanan haberde, örneğin şu anda 3 ceza puanı olarak kayıtlara geçen hız sınırını aşma cezasının bir puana düşürüleceği yer aldı. Buna karşın şu anda kırmızı ışıkta geçen sürücülerin kayıtlarına 2 ceza puanı geçtiği halde bunun yeni düzenlemeye göre 3 puan ile 7 puan arasında değişeceği de belirtildi. Geçerli düzenlemelere göre 18 ceza puanı alanların ehliyetine geçici olarak el konulduğu hatırlatırken, yeni düzenlemeye göre bunun 8 puandan sonra mümkün olacağına da işaret edildi.

Öte yandan şu anda olduğu gibi bu ay içinde kesin şeklini alacak olan yeni düzenlemeye göre de alkollü sürücülerin ehliyetlerine derhal el konulacağı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!