Eğitime katkı için kolları sıvadılar

Güncelleme Tarihi:

Eğitime katkı için kolları sıvadılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2023 11:05

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde 2005 yılından beri yardım faaliyetlerinde bulunan Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (AYSD) pazar günü düzenlediği bir etkinlikle, 3 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştireceği Eğitime Katkı Balosu’nun tanıtımını yaptı.

Haberin Devamı

GELSENKİRCHEN’de bulunan dernek lokalinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (AYSD) yönetimi ve bazı üyelerinin yanı sıra, Essen Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Efsane Tatar, şair-yazar Aysel Yalçın, Kapadokya Derneği Başkanı ve iş insanı Mümin Uluç, iş insanı Tülay Koca, Gelsenkirchen Fenerbahçeliler Derneği Kurucu Başkanı Murat Dağdeviren ve çok sayıda davetli katıldı.

Eğitime katkı için kolları sıvadılar
‘AMACIMIZ EĞİTİME DESTEK OLMAK’
Toplantıda konuşan Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (AYSD) Başkanı Necmiye Öztürk, “Evet, Türkiye’de 20’ye yakın yardıma muhtaç öğrenciye burs veriyoruz. Her daim eğitime katkılar veriyoruz. Ama biliyorsunuz bu yıl, başka yardımlar da yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Deprem bölgesine giderek, ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolileri dağıtmıştık. Daha çok ihtiyacı olduğunu öğrendiğimiz ailelere de, zarf içinde maddi yardımlarda da bulunduk. Ayrıca dernek olarak AFAD, AHBAP yardım kuruluşları üzerinden para yardımında, Zonguldak Federasyonu üzerinden de iki prefabrik ev desteği verdik. Şimdiler de bize gelen talepler arasında, 250 adet bota ihtiyaç var, yardım etmek isteyenlere duyurulur” dedi.

Haberin Devamı

‘GELİRLERİ EĞİTİME KATKI İÇİN KULLANACAĞIZ’
Necmiye Öztürk, yapmayı plandıkları eğitime katkı balosu hakkında ve faaliyetlerini şöyle anlattı: “Yardımları ulaştırmak için deprem bölgesine gittiğimizde, Hatay Valiliği bize bir ortaokulun tadilatı için bilgi vermişti. Biz de, hemen arkadaşlarla çalışmalara başladık, onarıma başlamak için valilik ile protokol işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Benim için eğitim, öğrenci, çok önemli. Bu yıl kasım ayında yapacağımız eğitime katkı gecemiz, bu anlamda çok önemli. Benim gibi bu derneğe hizmet eden gönüllü anneler de, aynı şekilde bu hizmetler için büyük gayret gösteriyor. Bu yardım gecemize, kimler nasıl katkı sunuyor, ya da sunacaksa, şimdiden her birine ayrı ayrı çok teşekkür ederiz. Biz, öğrencilere herhangi bir aracı kurumla değil, direk ulaşıp kendileriyle görüşerek, burs veriyoruz. Bunları da sizlerin katkılarıyla yapıyoruz. Geceden elde edilecek gelirle de, hem okul tadilatını yaptıracağız, hem de burs verdiğimiz öğrencilerimize desteğimizi sürdüreceğiz. Bundan dolayı, yardımseverlerin her zamanki desteklerinden daha fazla desteğe ihtiyacımız var.”

Eğitime katkı için kolları sıvadılar
GÖNÜLLÜ ANNELERİN DERNEK ÇALIŞMALARI ÇOK KIYMETLİ
Söz konusu toplantıya katılan Essen Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Efsane Tatar, Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (AYSD) ile ilgili şunları söyledi: “Türk Alman Yardım Sevenler Derneği, özellikle eğitim alanında önemli çalışmaları oluyor. Böyle faaliyetleri olan dernekler, başkonsolosluk olarak da destekleniyor. Şahsen de, bu derneğimize özel ilgim var, sonuçta gönüllü annelerin gayretleri ile yürütülen bir dernek, bunu da çok önemsiyorum.” Türk Alman Yardım Sevenler Derneği’nin 18. Eğitime Katkı Balosu, 3 Kasım 2023 tarihinde Essen Prenses Palace’da gerçekleştirilecek ve sahne sanatçıları Oktay Ertuğrul, Umut Akyürek, Hakan Balcı, Grup Metropol sahne alacak.
Eğitime katkı için kolları sıvadılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!