Duymadım görmedim bilmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Duymadım görmedim bilmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 09:17

ALMANYA'nın Münih kentinde 17 Nisan'da başlayacak neonazi yeraltı terör örgütü NSU davasına Türk basınına yer verilmemesinin yankıları giderek büyüyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Münih kentinde 17 Nisan'da başlayacak neonazi yeraltı terör örgütü NSU davasına Türk basınına yer verilmemesinin yankıları giderek büyüyor. Kamuoyundan gelen yoğun baskılar ve Hürriyet'in
konuyla ilgili ısrarlı haberciliği üzerine davaya bakacak olan Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG), olağanüstü toplantı yapmak zorunda kaldı.

Alman hükümeti tarafından kurban yakınları ile ilgilenmesi için atadığı ombudsman Barbara John, mahkemenin toplantısından önce yaptığı açıklamada, “Mahkeme başkanıyla Türk basınına garantili yer verilmesi konusunda bir kez daha görüştüm. Kendileri bana Türk basınını duruşmalara dahil edileceği sözünü verdi” dedi.

Evlere şenlik

Ancak yaklaşık 15 dakika süren mahkeme toplantısından çıkan sonuç evlere şenlik.

Haberin Devamı

Olağanüstü toplanan mahkeme heyeti toplantı içeriği hakkında açıklama yapmadı.

Bilgi almak için aradığımız basın bürosu, “Mahkeme toplantısından haberimiz yok. Barbara John tarafından yapılan açıklamalara yorum yapmayacağız” dedi.

Zar zor ulaştığımız mahkeme sözcüsü Hans Kurt Hertel ise, olağanüstü toplantı yapıldığını doğrulayarak “Fakat bu toplantıya kimler katıldı, ne konuşuldu bilmiyoruz. Yeni bir gelişme olursa size anında bilgi vereceğiz” dedi.

Alman ARD kanalı ise öğle saatlerindeki bir haber programında canlı yayına bağlanarak mahkemeninTürk basını için özel bir çözüm bulduğunu ve içeriği hakkında da Türk başkonsolosluğuna bilgi verildiğini duyurdu.

Bilgisine başvurduğumuz Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, “Önceki gün ben Mahkeme Başkanı Huber ile konuştum ve konuyu gündeme getirdim. Fakat bana bugün ne bir toplantının varlığından ne de sonucu hakkında herhangi bir bilgi verildi” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!