Duvar resmini geri almaya bir adım daha yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Duvar resmini geri almaya bir adım daha yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 12:42

Gazze’de ünlü sanatçı Banksy’nin yıkılmış evlerinin kapsına çizdiği yüzbinlerce sterlinlik duvar resmini sadece 175 dolara satmaya ikna edilen evsiz Darduna ailesi eseri geri almaya bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Gazze polisi bir mahkeme emri uyarınca “Niobe” adı verilen ve bir Yunan tanrıçasını ağlarken gösteren duvar resmini Bilal Khaled isimli adamdan aldıklarını söyledi ve eserin konu çözülene dek Khan Yunis Halk Kütüphanesi’nde saklanacağını belirtti.

AFP’ye konuşan Rabie Darduna, “Bilal Khaled isimli adam bize bir ajans fotoğrafçısı ve gazeteci olduğunu söyledi. Duvar resimlerini çalıştığı ajansın yaptırdığını ve bu eserleri geri almak istediklerini belirtti. Bize 700 şekel ödedi ve resmi alıp gitti” demişti.

Darduna daha sonra duvar resminin eserleri yüzbinlerce dolara alıcı bulan Banksy’e ait olduğunu öğrendiğini ve dolandırıldıklarını anladığını söylemişti.

Gerçek kimliğini gizli tutmayı seçen dünyaca ünlü sanatçı Banksy, Gazze’ye yaptığı gezi sırasına yarattığı eserlerle İsrail’in Filistin politikalarını şiddetle eleştirmişti.

BAKMADAN GEÇME!