Dursun Uyar'a hapis

Güncelleme Tarihi:

Dursun Uyara hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 13:11

Dursun Uyar' ın da aralarında bulunduğu 7 Yimpaş yöneticisine 2 yıl hapis, 10 bin YTL para cezası verildi.

Haberin Devamı

Merkezi Yozgat' ta bulunan Yimpaş Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkında SPK kanununa muhalefet ve izinsiz aracılık faaliyeti yapmak gerekçesiyle Yozgat ikinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava sonuçlandı. Mahkeme hakimi aralarında benzer davadan daha önhce cezaevinde yatan Yimpaş yöneticisi Dursun Uyar ında aralarında bulunduğu 7 kişiye 2 yıl hapis 10 bin YTL para cezası verdi. Ceza alan Yimpaş yöneticileri; Dursun Uyar, Mehmet Ali Lekesiz Atille Çoban, Mehmet Muti Yavuz, hayrullah Uluso, Mustafa Dağ ile Salih Metin Yücel.


AVRUPA PARLAMENTOSU'NA TAŞINMIŞTI


Başta Almanya olmak üzere Hollanda, Belçika ve Avusturya'da Avrupalı Türkler'in paralarını yüksek faizle toplayan yeşil sermaye holdinglerine karşı Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bir komisyon kurulması için girişim başlatıldı. Yeşil sermayeye karşı Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya'da büyük bir hukuk mücadelesinin başlatıldığı şu sıralarda sayıları çocuklarıyla beraber yüz binleri aşan holdingzedelerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için SPD'li Federal Almanya Milletvekili Dr. Lale Akgün, avukat Ümit Akça ve gazeteci Remzi Meziroğlu, Avrupa Parlamentosu'nda bir komisyon kurulması için bir girişim başlattılar.

Mağdurlara yardımcı olacak

Girişime Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden avukatlar da destek veriyor. Avukat Ümit Akça (Witten), avukat Salih Sunar (Avusturya), avukat Özkan Arıkan (Dortmund), avukat İsmail Lodos (İstanbul), avukat Cüneyt Köroğlu (Mannheim) ve avukat Ali Arslan'ın (Hollanda) destek verdiği girişim, Avrupa ülkelerindeki yeşil sermaye holdinglerine paralarını kaptıran ve yıllardır bu paralarını holdinglerden kurtarmaya çalışan holdingzedelerin hukuki mücadelelerinin sonuçsuz kalmaması için çalışmalarda bulunacak. Avrupa Parlamentosu çatısı altında kurulacak komisyon, Avrupa ülkelerinde Türkler'in sırtından vurulan vurgunun açığa çıkartılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için çaba gösterecek.

5 milyar Dolar topladılar

Girişimi bir basın bildirisiyle duyuran Dr. Lale Akgün, Ümit Akça ve Remzi Meziroğlu, Almanya’nın birçok yerinde dolandırıcılıktan mahkum edilen holdinglerin bugünlerde şirketlerin içini boşaltmaya çalıştıkları, yapılan araştırmada başta Kombassan ve Yimpaş olmak üzere hali hazırdaki holdinglerin kötü yönetimle zarar ettikleri ve günden güne küçüldükleri görüldüğüne işaret edildi. Bildiride şu cümleler yer aldı: ""Bugüne kadar 80'e yakın holdingin başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yaşayan Türkler'den para topladığı savcılık raporlarında yer aldı. Kombassan, Yimpaş, Jet-Pa, İttifak Holding, Endüstri Holding, Kamer Holding gibi holdingelere en büyük para akışı 1998 2001 yılları arasında oldu. Holdingler bu dönemde 5 milyar dolara vardığı tahmin edilen miktarda para topladılar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!