Dünyanın en genç orkestra şefi, Akdeniz rüzgârı estirdi

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en genç orkestra şefi, Akdeniz rüzgârı estirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2024 16:07

Londra’da dünyaca ünlü Royal Filarmoni Orkestrası’nı dünyanın en genç kadın orkestra şefi Nil Venditti yönetti. Başkentin ünlü konser salonlarından Cadogan Hall’da, 65 kişilik Royal Symphony Orchestrası ile ilk kez Londra’da sahne alan 29 yaşındaki Venditti, canlı tavırları, heyecanı, hareketliliği ve coşkusuyla salonda adeta Akdeniz rüzgârı estirdi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en genç kadın orkestra şefi olan Nil Venditti, bugüne kadar sayısız ödülün sahibi oldu. Birçok sanat başkentinde de en prestijli orkestraları yöneten Türk- İtalyan orkestra şefi, salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilere çalınacak parçalarla ilgili bilgi verirken ufak tefek vücuduyla sahnede devleşti. Genç sanatçı, konserde Mendelson, Tchaikovsky, Mozart, Martucci’nin eserlerinden oluşan iki saatlik konseri başarıyla yönetti.

Dünyanın en genç orkestra şefi, Akdeniz rüzgârı estirdi

Dünyanın en genç orkestra şefi, Akdeniz rüzgârı estirdi
BÜYÜK GURUR YAŞATTILAR
Baton kullanmayıp, kolları ve elleriyle bale yaparcasına zarif hareketlerle orkestrayı yöneten Venditti’nin canlılığı tüm salonu da etkisi altına aldı. Gecede Royal Flarmoni Orkestrası’nda keman virtüözü olarak yer alan Ezgi Sarıkçıoğlu da sahnedeki ikinci Türk kadın sanatçıydı. İki Türk kadın sanatçının aynı sahnede buluşması, salondaki Türk izleyicilere büyük gurur yaşattı. Konser sonunda dakikalarca alkışlanan Venditti, daha sonra kendisini izlemeye gelen emekli Büyükelçi Ahmet Ökçün, muavin konsoloslar Tuğba Küçükali Gedikli, Vildan Aksoy Okudan ve diğer Türk konuklarla sohbet etti. Başındaki kırmızı oyanın anneannesinin hediyesi olduğunu kaydeden Nil Venditti, ilk kez Londra’da sahne aldığını ve çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

NİL VENDİTTİ KİMDİR?
Annesi Türk, babası İtalyan olan, Perugia doğumlu sanatçı, 6 yaşında çelloyla başladığı müzik hayatına. 10 yaşında Roma’da Accademia Nationale di Santa Cecilia ile devam etti. Nil Venditti, genç müzisyenler için İtalya’da düzenlenen şeflik yarışmasını kazandı. 1995 doğumlu genç sanatçı, birçok prestijli orkestranın şefliğini üstlendi. Hareketli ve heyecanlı performansı ile sahnelere yenilik getiren Nil Venditti, ayrıca çello sanatçısı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!