Dünyanın en dar sokağı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en dar sokağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 18:23

Almanya'nın Reutlingen kentindeki 'Spreuerhofstrasse' dünyanın en dar sokağı unvanının sahibi oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Reutlingen kentindeki 'Spreuerhofstrasse' adlı sokak Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en dar sokağı olarak girdi. Rekorlar kitabına aday olan sokak İtalya`nın Ripatransone kenti ile Hırvatistan`nın Adriyatik Denizi'nde Krk Adası üzerindeki Vrbnik şehrinde bulunan rakiplerini çok az bir farkla geride bırakarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki sokağın genişliği 31 santimetre olarak kayıtlara geçirildi. Uzun yıllardan beri sokağın yakınında şarküteri işleten Turan Kıymaz, sokağın Ruetlingen'e gelen turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi. 25 sene önce öğretmen olarak geldiği Reutlingen'de şimdilerde şarküteri dükkanı işleten Kıymaz, "Turistler galip dar sokağı soruyor. 40 yıldır kentte yaşayan vatandaşlarımız böyle bir sokağın varlığından bile habersiz" dedi.

300 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

Reutlingen`de şehir merkezinde yer alan sokak bundan 300 yıl önce ortaya çıkmış. 1726 yılında sokağın bulunduğu bölgede çıkan bir yangın çevredeki evlerin tamamen yanmasına sebep olur. Bunun üzerine şehrin ileri gelenleri yeniden çıkabilecek yangında evlere daha rahat müdahele edebilmek için yeni binaların aralıklı olmasını kararlaştırır. Böylece Spreuerhofstrasse Sokağı kentin en dar sokağı olarak kalır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!