DÜNYADA BENZERİ YOK!!!

Güncelleme Tarihi:

DÜNYADA BENZERİ YOK
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 12:18

Doğuştan görme engelli olmasına rağmen ortaya çıkardığı inanılmaz eserlerle herkesi şaşırtan Eskişehirli ressam Eşref Armağan’ın (57) hikâyesini anlatan ‘Parmaklarıyla Gören Adam’ (Der mit den Fingern sieht) adlı belgesel tarzdaki filmin DVD’si çıktı.

Haberin Devamı

Berlinli yapımcı ve yönetmen Savaş Ceviz imzasını taşıyan ve geçen yıl mayıs ayında sinemalarda gösterilen filmin Eye See Movies tarafından hazırlanan DVD’si, izleyemeyenler ya da filmi koleksiyonlarına eklemek isteyen sinemaseverler için raflardaki yerini aldı.

Clinton’dan mektup aldı

Eskişehir’de yaşayan Armağan’ın bir günlük yaşamını anlatarak yola çıkan yönetmen Savaş Ceviz, 90 dakikalık filmde ressamın tekniği ve sırlarının yanı sıra özel hikayelerine de yer veriyor. Bunların arasında, Armağan’ın bir resminin New York Modern Sanatlar Müzesi’ne alınışı, ABD Başkanı Bill Clinton’dan aldığı mektup, tüberkülozdan ölmek üzereyken hayata dönüşü ve kendisi gibi görme engelli olan eşini kaçırması anlatılıyor.

Araştırmalara konu oldu

Hayatı boyunca hiçbir şey görmemesinin yanı sıra eğitim de almamasına rağmen resimlerinde renk, perspektif, ışık, gölge, yansıma gibi konularda inanılmaz bir başarı gösteren Eşref Armağan, yeteneğiyle sanat çevrelerinin yanında bilim dünyasının da ilgisini çekmişti. Armağan’ı inceleyen Toronto Üniversitesi’nden Psikolog John Kennedy ve Harvard Üniversitesi’nde Nörolog Alvara Pascual-Leone, onun yeteneğinin dünya üzerinde bir benzerinin olmadığını belirtmişlerdi. Armağan, Discovery Channel, CNN ve BBC gibi kanallara da konu olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!