Dünya turuna Erzincan’da mola

Güncelleme Tarihi:

Dünya turuna Erzincan’da mola
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 10:18

Almanya’dan başlayarak belirlediği rota istikametinde bisikletle dünya turuna çıkan Marcus, 5 bin kilometre pedal çevirip Erzincan’a vardı. Erzincan’ın Otlukbeli ilçesine giden doğa gezgini, Türkiye’yi muhteşem bulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Dünya turuna Erzincan’da mola
DOĞA ve bisiklet tutkusu nedeniyle bisikletle dünya turuna çıkmaya karar veren Alman Marcus, aylar öncesinden başladığı turda Balkan ülkeleri, İtalya, Ermenistan ve Gürcistan’ın ardından Türkiye’ye gitti. Türkiye’de çeşitli illeri gezen Marcus’un son durağı Erzincan oldu. Erzincan merkeze 140 kilometre uzaklıkta bulunan Otlukbeli ilçesine giden gezi tutkunu, buradaki vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Gördüğü ilgi ve alaka karşısında şaşıran, Marcus’un bir sonraki durağı ise Güneydoğu’yu gezip oradan Irak’a gitmek.
Dünya turuna Erzincan’da mola
‘16 ÜLKE GEZDİM, EN SEVDİĞİM TÜRKİYE OLDU’
Yolculuğuna geçen yıl mayıs ayında başladığını belirten Marcus, “Bu turda şimdiye kadar 16 ülke gezdim ve aralarında en sevdiğim ülke Türkiye oldu. Buradaki insanlara, kültüre ve güzel manzaralara âşık oldum. Çaya, yemeğe davet edildiğim Otlukbeli’de harika vakit geçirdim ve ayrıca uyumak için sıcak bir yatak aldım. Benim için yaptıkları her şey için buradaki bu misafirperver insanlara gerçekten teşekkür etmeliyim. Daha sonraki yolculuğum beni Mardin’e götürecek. Türkiye’den ayrılıp Irak’a gideceğim. Yolculuğum beni önümüzdeki 4-5 yılda ise tüm dünyaya götürecek” dedi.
Dünya turuna Erzincan’da mola

Haberin Devamı

Dünya turuna Erzincan’da mola

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!