Dünya prömiyeri Boston’da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dünya prömiyeri Boston’da yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2012 18:41

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nde genç piyanist Seda Röder’in "Sessiz Diyarlardan Öyküler" (Tales from the Silent Lands) adlı projesinin "Dünya Prömiyeri" yapıldı.

Haberin Devamı

Seda Röder, "Sessiz Diyarlardan Öyküler" isimli konserini anımsama, dostluk ve esinlenmeden oluşan bir müzikal yolculuk olarak tanımladı.Bu yıl 22 Mart&28 Nisan günleri arasında düzenlenen 11. Boston Türk Film ve Müzik Festivali çerçevesinde verilen konser, dünya müziğine yön veren ünlü çağdaş Amerikalı besteciler John Cage ve Morton Feldman’a ithaf edildi.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin Direktörü Erkut Gömülü, böylesine anlamlı bir konsere festival programında yer vermiş olmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Büyük beğeni kazanan konserde, Cage ve Feldman’dan etkilenen Ken Ueno, Lei Liang ve Seda Röder’in eserlerinin "Dünya Prömiyerleri" Boston Goethe Enstitüsü’nde yapılmış oldu.

Müzik öğrenimini Avusturya’daki saygın müzik okulu Mozarteum’da yapan Seda Röder, dünyaca ünlü Beethoven ve Brahms uzmanı Gerhard Oppitz’le de Münih Müzik Okulu’nda çalışmalar yaptı, Harvard Üniversitesi’nde Mozart, Brahms ve Berg üzerine araştırmalarda bulundu. Kuzey Amerika’da ve birçok ülkede verdiği resital ve konserleri büyük ilgi çeken Seda Röder, halen müzik kariyerine Salzburg’da devam ediyor.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin müzik programı, 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün programlarını geniş bir yelpazede sunuyor ve sanatçılarımızı müzikseverlerle buluşturuyor. Festival’in film programı ise 2001 yılından beri her yıl Türk sinemasının seçkin örneklerini Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde sinemaseverlerle buluşturuyor. Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (Türk Kültür Vakfı), New York Kültür ve Turizm Ataşeliği ve Türk Hava Yolları yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!