Dünya Engelliler Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 11:33

Nürnberg Türk-Alman Entegrasyon Derneği, ‘Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Etkinliğin açılış konuşmasına yapan Dernek Başkanı Kamile Erdemir, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“DEĞERLİ misafirler, bugün, insan onuru, insan hakları, kişisel haklar ve refahın insana gerekli olduğu için buradayız. Dışlanmak, aşağılanmak, ayrımcılık sorunlarımızı hep birlikte aşacağımız için günümüzü kutlamak için buradayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edildiğinde engelliler için çok mücadeleler verildi. Bizler de dernek olarak bu dayanışmanın içinde olmaya çalıştık. Nürnberg içinde birçok etkinliğe katıldık. Otobüslere, trenlere binmekte zorluk çeken engelliler için yürüyüşler yapıldı. Şehir içindeki binalara tuvaletler yapıldı. Bizlere sponsor olan herkese ve dernek dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.”

Dünya Engelliler Günü kutlandı
SANATÇILAR GEÇİDİ
Konuşmanın ardından Serap Başaran hem DJ’lik yaptı hem de birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Ardından görme engelli sanatçı Erdoğan Hüseyin davetlileri coşturdu. Erdoğan Hüseyin, “Bizleri engelli olarak görmeyin, yeter ki birbirimize destek olalım” diyerek mesaj verdi. Sahne alan siyaset insanı Abdurrahman Gümrükçü ise Karadeniz yöresinden şarkılar söyledi. En o son sahneye müzisyenler Musti ve Gökhan Kızılırmak eşliğinde tanınmış sanatçı ‘Yuna’ çıktı. ‘Yuna’ birbirinden hareketli şarkılarla konuklara unutulmayacak bir konser verdi. ‘Nasrettin Hoca’ kılığına giren Mehmet Erdemir hem nükte yaptı hem de düşündürdü.
Dünya Engelliler Günü kutlandı

Dünya Engelliler Günü kutlandı

Dünya Engelliler Günü kutlandı

BAKMADAN GEÇME!