Dünya bu fotoğrafı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya bu fotoğrafı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 16:19

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 13 yaşındaki bir çocuğa ait olan bu fotoğraf dünya basınına damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Reuters ajansının servis ettiği fotoğrafta, Yunus’un omzundaki cansız bir el ile kurtarma ekibinin kendisini enkazdan çıkarmasını beklediği görülüyor. Depremin Yunus'u Erciş ilçesindeki bir internet kafe'de yakaladığı belirtiliyor. Ona siper olan cesedin ise kimliği henüz belirlenemeyen bir erkeğe ait olduğu biliniyor.

Adı Yunus... 13 yaşında... Her depremin bir simgesi vardır ya Yunus da Van depreminin simgesi olmaya aday.

Yunus, bu 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depreme Van'ın Erciş ilçesinde bir internet kafede yakalandı. Kafenin bulunduğu binanın enkazında canlı olduğu anlaşılınca kurtarma ekipleri hemen olay yerine gönderildi.

BEDENİYLE SİPER OLDU

Yanlarında Reuters'ın deneyimli foto muhabiri Ümit Bektaş da vardı. İşte Van depremi de dünyaya Bektaş'ın çektiği bu karelerle anlatılıyor.

Yunus, enkaz altında saatlerce bekledi. Kurtarma ekibi başının altına bir yastık verdi, dinlensin diye. Tam tabiriyle "gık"ı bile çıkmadı Yunus'un.

Görevliler, "Yunus'a sabırlı ol" dediler, Yunus da saatlerce sakince kurtarılmayı bekledi. Üstelik üzerinde bir başkasının cansız bedeniyle. Yıkıntıların arasında Yunus'a kalkan olan bir beden... Minik Yunus'un kurtarıcısı...

Minik çocuğun sol omzunun üzerinden uzanan bu ölümün soğuk eli oluyordu Yunus'u hayata döndüren. Bu kişinin kimliği bilinmiyor. Sadece bir erkek olduğu biliniyor. Bir de elindeki alyanstan evli olduğu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!