Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...

Güncelleme Tarihi:

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 11:40

15 yaşında geldiği Almanya’nın Duisburg kentinde birçok ilke ve başarıya imza atan Şahin Taşcıoğlu, 74 yaşında hayatını kaybetti. Beyin tümörü teşhisiyle yaklaşık iki aydır hastanede tedavi gören ve cumartesi günü hayatını kaybeden Şahin Taşcıoğlu’nun vefatı, Duisburg şehrini adeta yasa boğdu.

Haberin Devamı

1965 yılında ailesiyle birlikte Eskişehir’den Duisburg’a gelen Şahin Taşcıoğlu, o yıllarda Duisburg sokaklarında dolaşan nadir Türk gençlerindendi. Babası ünlü ‘James Bond’ dizisinden esinlenerek kendisine aldığı elbiseyle Duisburg sokaklarında dolaşmasıyla ‘James’ diye anılmaya başlayan Taşcıoğlu, 58 yıl yaşadığı Duisburg şehrinde birçok ilke imza attı. Mannesmann şirketinde çalışan ve burada işçi temsilciliği görevi yapan Taşçıoğlu, askerlik görevini Türkiye’de NATO birliğinde yaptı. Sonrasında 160 hobi futbol takımının katıldığı dev bir futbol turnuvası organize eden Taşcıoğlu, günlerce süren turnuvanın final maçı için futbol topunun, kiraladığı uçakla getirilip sahaya bırakılması şehirde büyük bir etki yarattı. Yaptığı başarılı organizasyonlarla geçmişte farklı medya kuruluşlarında haber konusu olan Taşcıoğlu, Duisburg’ta Türk olarak ilk bistro/mekan açtığını ve çalışmalarıyla şehirde Türk-Alman uyumuna önemli katkılar sağladığını belirtmişti. Taşçıoğlu’nun mekânı, başta spor camiasının önde gelen isimleri olmak üzere Türk-Alman müşterilerin uğrak yeri haline gelmişti.

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...
4 AYRI FİLMDE ROL ALDI
Türkiye seyahatleri sırasında tanıştığı bir arkadaşının aracı olmasıyla kendisini film setinde bulan Taşçıoğlu, 1985 yılında Figen Han ve Sermet Serdengeçti’nin başrol oynadığı ‘Ah Ne Adem Dilli Badem’ filmiyle ilk kez kamera karşısına geçti. 1985’te ‘Almanya Acı Gurbet’ filmiyle, Yusuf Sezgin ve Küçük Ceylan ile ikinci kez bir filmde rol alan Taşçıoğlu, toplamda dört ayrı filmde oynadı. Sinema oyuncularının sosyal haklarının iyi olmadığını düşünerek oyunculuğu bırakan Taşçıoğlu, Almanya’ya geri döndü. Futbola dair tutkunluğu ve organizasyonları ile şehirde ün yapan Taşçıoğlu, 2001 yılında Alman kulübü Duisburg FV 08’a ilk Türk başkan oldu ama Türk takımı ile oynanan bir maçın devre arasında statta çalınan Tarkan müziği nedeniyle yönetimin kararıyla başkanlık görevinden oldu.
Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...
‘MİNİ DÜNYA KUPASI’ DÜZENLEDİ
Futbolla iç içe olan ve Alman futbol kamuoyu ile de yakın ilişkileri bulunan Taşcıoğlu, Duisburg şehrinde koordinatörlüğünü yaptığı bir halı saha tesislerinde 2006 yılında önemli bir futbol turnuvasına daha imza attı. 2006 Dünya Kupası’na katılma hakkını elde eden ülkeleri temsilen 32 hobi futbol takımının katıldığı, mini bir dünya kupası turnuvası gerçekleştirdi. Bölgede profesyonel veya alt liglerde futbol oynayan birçok Türk futbolcuyla da yakın ilişkisi olan Taşçıoğlu 2007’de Schalke 04’te oynayan Hamit Altıntop’un Türk ve Alman medyasında çıkan gazete haberlerinden bir albüm hazırlayıp, Schalke 04 antrenmanı sonrası kendisine hediye etmişti. 15 yaşında geldiği Duisburg’ta birçok ilke ve başarıya imza atan Taşcıoğlu (74), cumartesi günü hayatını kaybetti. Beyin tümörü teşhisiyle yaklaşık iki aydır tedavi gören Taşcıoğlu’nun vefatı, Duisburg şehrini yasa boğdu. Taşçıoğlu, dolu dolu yaşamı ve birçok başarılı organizasyon gerçekleştirdiği Duisburg şehrinde, önemli ve anlamlı çalışmalarıyla ile hatırlanacak.
Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...

Duisburg’tan bir ‘James’ geçti...





 

BAKMADAN GEÇME!