Duisburg başkanını seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Duisburg başkanını seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 14:48

Duisburg'ta halk oylaması sonucu görevden alınan Adolf Sauerland'ın yerine Anakent Belediye Başkanı olacak kişi bugün belli olacak. CDU ve SPD'nin iddialı olduğu seçimlerde 13 aday yarışacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentinde, 24 Haziran 2010 tarihinde düzenlenen Loveparade'de (Aşk geçidi) 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciadan sorumlu tutularak görevden alınan Adolf Sauerland'ın yerini geçecek yeni Anakent Belediye Başkanı bugün belli olacak.

12 Şubat'ta yapılan halk oylamasıyla belediye başkanlığı düşürülen Sauerland'tan boşalan koltuk için 13 aday yarışacak. Seçimde Duisburg da yaşayan, 16 yaş ve üzerinde yaklaşık 365 bin 935 seçmen oy kullanabilecek. Seçimde adaylardan birinin gerekli çoğunluğu sağlayamaması durumunda, Duisburg Anakent Belediye Başkanlığı için en fazla oyu alan iki adayla ikinci tura gidilecek.

Link ve Lensdorf mücadelesi
Seçimin SPD ile CDU adayları arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olması bekleniyor. SPD eyalet milletvekili Sören Link (35) ile şans ararken, CDU ise Duisburg Belediye Başkanlarından Benno Lensdorf (69) ile seçime katılıyor.

Öte yandan FDP ve Korsanlar'ın desteğini alarak seçime katılan, “Duisburg için yeni bir başlangıç” hareketinin adayı Michael Rubinstein da Duisburg Anakent Belediye Başkanlığı için dikkate alınması gereken bir aday olarak gösteriliyor. Seçimlerde Ingrid Fitzek (Yeşiller), Barbara Laakmann (Sol Parti) ve aralarında Dr.Richard Wittsiepe, Ahmet Peter Siegel ile Sascha Dieter Mistov'un da bulunduğu bağımsız adaylar başkanlık için mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!