Drogba gibi onları da getirin

Güncelleme Tarihi:

Drogba gibi onları da getirin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 11:07

Ülkemiz yaşlı futbolcu cenneti mi oluyor? Drogba’nın ve Niang kalitesinde ve önemli kariyere sahip yaşıtlarının nerelerde olduğuna baktık. İlginç detaylar yakaladık.

Haberin Devamı

Galatasaray Avrupa’da devre arasında önemli transferlerin altına imza attı. İlk olarak 28 yaşındaki Hollandalı yıldız Sneijder’i aldı. Sarı kırmızılı taraftarlar bu mutluluğu doyasıya yaşayamadan bu defa Drogba transfer edildi. Fildişi Sahili'nden futbolcuya 1,5 yıl için yaklaşık 6 milyon Euro ödenecek.

Yaşı 35 olan bir futbolcuya bu kadar büyük para ödenmesi bazı çevrelerde doğru karşılanmadı. Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Niang’ı Katar’dan kiraladı. Acaba Türkiye’ye aynı yaşlarda başka oyuncular daha gelecek mi? İhtiyar futbolcu cenneti bir ülke mi olacağız? En az onlar kadar kariyerli birkaç yaş küçük belki birkaç yaş büyük diğer dev isimlerin ne yaptığına baktık. Ama en önemli soru bizim gençler Burak, Umut ve diğerleri 35’lik yıldızlar kadar oynayamıyor mu?

BÜYÜK KARİYERLİ FUTBOLCULARI

Bundan 5-10 sene önce dünya futboluna onlar hakimdi. Messi, Ronaldo, Neymar’ın örnek aldıkları futbolculardı. Şimdi yaşları 35-40 arasında değişiyor. Ama hala top oynuyorlar. O kadar ki Drogba 35 yaşında Galatasaray’a geldi. Krallar gibi karşılandı. Alman basını “Olan oldu, UEFA Drogba’ya lisans verdi” diye haber yaptı. Schalkeli oyuncular ve teknik yönetim “Drogba oynuyor” diye taktik değişikliğe bile gidebilir.

Süper Lig kulüpleri için yaşı 35’i bulmuş hala top peşinde koşan yıldızları araştırdık. Belki seneye onları kadrolarına katmak isteyebilirler. Örneğin Henry, Seedorf, Trezeguet, Emil Heskey, Deco, Raul, Del Pierro gibi isimler hala futbol oynuyorlar. Onların kariyerleri de en az Drogba kadar kaliteli. Fiyatları da o kadar pahalı değil. Aşağıdaki futbolcuların bugünkü değerleri kağıt üzerinde 500 bin Euro ile 1,5 milyon Euro arasında değişiyor. Bonservis parası yok. İyi pazarlıkla dünya yıldızı sizin kulübünüzün formasını giyebilir.

Thierry Henry (35): Fransa Milli takımıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonu oldu. Arsenal’de uzun yıllar oynadı. 2010’da Amerika’ya gitti. New York Bulls forması giyiyor. Arada gelip Arsenal’de oynuyor. Belki seneye Türkiye’ye gelir.

Raul (35): İspanya ve R. Madrid’in efsane futbolcularından. Geçen yıla kadar Schalke formasını terletti. Ama parada anlaşamadılar. Şimdi Al-Sadd takımında oynuyor.

Seedorf (37): Kariyerinde dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var. Ajax, İnter, Milan, Real Madrid’te oynadı. Ama elimizden kaçırdık. Şimdi Brezilya’da Botafogo takımında forma giyiyor.

Deco (35): Portekizli oyun kurucu, futbol cambazı. Barcelona ve Portekiz Milli Takımını bıraktıktan sonra 2010’da Brezilya’ya Fluminense takımına transfer oldu.

Trezeguet (34): Fransa Milli Takımı ile Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Juventus’ta oynadı. Seneye alabiliriz. Şimdi Arjantin’de River Plate forması giyiyor.

Kanoute (35): Sevilla ile iki defa UEFA Kupası kazandı. 2007’de Afrika’da yılın futbolcusu oldu. Şimdi Çin’de para kazanıyor.

Diego Forlan (33): Drogba’dan daha genç. Türkiye’de adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile anıldı. Brezilya’da International’de oynuyor. Ülkemiz için yaşı daha genç mi acaba?

Del Piero (38): Geçen yıla kadar Juventus forması giydi. Şampiyon olduktan sonra Avustralya ligine gitti.

Ze Roberto (38): Çok değil iki, üç yıl öncesine kadar Bundesliga’da top peşinde koşuyordu. Şimdi Gremio Porto Alegra’da forma giyiyor.

Luca Toni (35): İtalyan golcü Bundesliga’da B. Münih forması giydi. Roma, Juventus ve Katar’da Al-Nasr’da oynadı. Şimdi Fatih hocanın eski takımı Florentina’nın başarısı için mücadele veriyor.

Djibil Cisse (31): Daha 31 yaşında. Liverpool, Marsilya, Lazio gibi takımlarda oynadı. Quens Park R. onu Al-Garafa takımına kiraladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!