Dr. Alioğlu’na, Federal Liyakat Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Dr. Alioğlu’na, Federal Liyakat Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 12:18

Almanya’nın Trabzon Fahri Konsolosu Dr. İhsan Alioğlu’na, Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi. Almanya Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, düzenlenen törende Dr. İhsan Alioğlu’na nişanı tevdi etti.

Haberin Devamı

TRABZON’da bir otelde düzenlenen törene, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve iş insanları katıldı. Büyükelçi Jürgen Schulz, törende yaptığı konuşmada, “Uzun yıllar boyunca Trabzon’da Alman vatandaşlarına ve Alman hükümetine yardımcı olan Dr. İhsan Alioğlu’na Federal Almanya Cumhurbaşkanı tarafından tevdi edilen Liyakat Nişanı’nı sunmaktan onur duyuyorum. Hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Alioğlu’na, Federal Liyakat Nişanı
‘MİNNET BORCUMU ÖDEYEBİLMEK İÇİN...’
Dr. İhsan Alioğlu ise şunları söyledi: “Yaşam tecrübemin tepe noktasına vardığı 2003 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Dr. Nurbey şahsında bana Doğu Karadeniz Bölgesi Fahri Konsolosluğu görevi teklifi sundular. Gelişmiş, donanımlı bir insan olabilme yolunda bana sosyal, ekonomik ve kültürel katkılar sunan ve mesleki uygulamalarımda önemli deneyimler oluşturduğum bu ülkeye minnet borcumu ödeyebilmek için bu teklifi kabul ettim. 20 yılı aşkın bir süredir büyük bir titizlikle bu görevi icra etmiş bulunmaktayım. Makamınızdan aldığım mührü ve taşıdığım Federal Almanya Cumhuriyeti Bayrağını temiz bir şekilde size geri iade edebileceğim için kendi adıma mutlu ve gururluyum.”

BAKMADAN GEÇME!