Doyasıya eğlendiler

Güncelleme Tarihi:

Doyasıya eğlendiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 10:45

Nürnberg Türk-Alman Engelliler Entegrasyon Derneği (TIM), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir kutlama düzenledi. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’nin de katıldığı kutlamada, TIM’in önceki başkanı Kamile Erdemir’e ‘Onursal Başkanlık’ plaketi ve çiçek takdim edildi. Türk-Alman Engelliler Entegrasyon Derneği’nin, 1987 yılında engelli bir çocuk annesi olan Kâmile Erdemir tarafından kurulduğunu belirten TIM Başkanı Osman Öksüzoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

 

Doyasıya eğlendiler
“KURULDUĞUNDAN bugüne kadar derneğimize başvuruda bulunan engellilerin ve yakınlarının ırkına, diline, dinine bakmadan sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olunmaya çalışıldı. 36 yıl önce hayata geçirilen TIM, farklı milletlerden engelliler, yaşlılar ve onların yakınları için bir danışma ve buluşma merkezi görevi üstlendi. Sevgi dolu yürekleriyle engellilik konusunda farkındalık yaratmak ve toplumsal duyarlılığı artırmak için büyük bir özveriyle yola çıkan TIM, bugün de aynı anlayışla yoluna devam ediyor. Derneğimiz, gerçekleştirdiği ‘engelsiz yaşam’ projeleriyle yollardaki engelleri kaldırarak hayatı kolaylaştırmakta, bünyesinde yürüttüğü kurslarla toplumsal entegrasyonu sağlamakta ve gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle de şehrin dokusuna etki ederek kültürel renkliliği artırmakta, topluma yön vermektedir. Doğum öncesi ya da doğum sonrası çeşitli nedenlerle psikolojik, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gereksinimleri karşılamada güçlükleri olan engellilerimizin sevgi, saygı ve insanlar arasındaki dostluk köprüsünün kurulması dışında fazla bir beklentisi yok. Unutulmamalı ki, her canlı bir engelli adayıdır.”
Doyasıya eğlendiler
DOYASIYA EĞLENDİLER
Fürth Firstclass Event salonunda düzenlenen her kesimden 250’yi aşkın insanın bir araya geldiği kutlamada, TIM Çocuk Korosu sahne alarak İstanbul’dan iki güzel eser seslendirdi. TIM hip-hop grubunun dans gösterisi ile Lauf Çocukları Halk Oyunları grubunun koreografileri ilgiyle izlendi. Aşık Veysel, Ray Charles, Kâni Karaca gibi dünyaya müzik penceresinden bakan görme engelli Erntoan Chousein’in şarkıları da ilgiyle dinlendi. Sanatçı Serap Başaran’ın seslendirdiği türkü ve şarkılarla davetliler geç saatlere kadar eğlendi.
Doyasıya eğlendiler

Doyasıya eğlendiler

Doyasıya eğlendiler

BAKMADAN GEÇME!