Dostluk sahalara taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Dostluk sahalara taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 10:30

İlki bu sene gerçekleştirilmek üzere her sene Avustralya ve Türkiye arasında dostluk turnuvası yapılacak.

Haberin Devamı

Avustralya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Avustralya ile Tükiye arasındaki bağları güçlendirmek için her sene Avustralya ve Türkiye arasında futbol müsabakası düzenleneceğini duyururken bu seneki organizasyonun Türkiye'de gerçekleştirileceği duyuruldu.

Avustralya Futbol Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Ben Buckley , futbolun iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söylerken "En önemlisi, birey olarak bizim ortak zevk aldığınız şey futbol ve iki ülke için biz bu fırsatı kullanmak istiyoruz" dedi.

Ben Buckley ayrıca turnuva için seçilen tarihlerin önemine dikkati çekerek 23 Nisan'ın Türkiye için ve 25 Nisan'ın ise Avustralyalılar açısından önemini dile getirdi.

Bu sene düzenlenecek olan turnuvaya Avustralya Dışişleri Bakanı Stephen Smith ve Savunma Bakanı Joel Fitzgibbon'un da katılacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Sidney Başkonsolosu Renan Şekeroğlu ise Türkiye ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun böyle bir etkinliği duyurmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.Şekeroğlu ayrıca "Ben eminim ki bu iki maç ile birlikte iki ülke halkı arasında karşılıklı sevgi ve dostluk daha da gelişecektir" dedi.

Turnuvanın ilk maçı 24 Nisan Cuma günü saat 14.00'de Çanakkale Stadı'nda ikinci maç ise 26 Nisan Pazar günü saat 14.00'de Gelibolu Stadyumunda oynanacak.Yapılacak karşılaşmalarda Anzak törenleri için Gelibolu'ya gelecek olan Avustralyalıların da katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!