Dostluk Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Dostluk Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 10:20

Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Eyalet Parlamento Başkanı Ralf Wieland, Alman Futbol Federasyonu Uyum Sorumusu Gül Keskinler, Metropol FM Genel Müdürü Tamer Akgün, DTF Başkanı Cihan Sendan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Side Belediye Başkanı Kadir Uçar, Neukölln Protestan Kilisesi Papazı Elisabeth Kruse, Baden Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney ve ödül alanların bazıları.

Haberin Devamı

TÜRK-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF) 2012 yılı dostluk ödülleri, Berlin Eyalet Parlamentosu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Jüri Özel Onur Ödülleri bu yıl Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit ile Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude’ye verildi. Wowereit’e ödülünü Christian Ude, Ude’ye ödülünü ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verdi.

Aynı zamanda ‘Kibele’ olarak nitelenen bu yılın politika ödülü ise Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin (NRW) eski Uyum ve Aile Bakanı Armin Laschet’e verildi. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Laschet’e ödülünü, Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney verdi. Bakan Öney, Almanya’nın ilk uyum bakanının Armin Laschet olmasına dikkati çekerken, başka bir partiden olmasına rağmen onun uyum politikasında etkin bir rol oynadığını söyledi.

Öney, daha sonraki dönemlerde Aşağı Saksonya’da Uyum Bakanlığı’na getirilen Aygül Özkan ve kendisinin iyi birer örnek olduklarını belirterek, uyum amaçlı çalışmaları kararlıkla sürdüreceklerini söyledi. Eğitim ödülü ise uyum konusundaki çalışmaları nedeniyle Karlsruhe Pedagoji Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Havva Engin’e verildi. 2012 kültür ödülüne ‘En Alttakiler’ kitabının yazarı gazeteci-yazar Günter Wallraff, spor dostluk ödülüne ise Bayern Münih Kulübü layık görüldü.

Bayern Münih adına ödülü Başkan Yardımcısı Fritz Schaerer aldı. Ekonomi dalında ‘2 Design Grup’tan Murat Kader ödül alırken, dayanışma alanında DİTİB Genel Başkanı Dr. Ali Dere’ye ve medya alanında da Hürriyet’in de yönetiminde yer aldığı Almanya Uyum Vakfı’na verildi. Vakıf adına ödülü Genel Müdür Ferry Pausch aldı.

İnsanlık kapısı
BU yıl dokuz ödülün dağıtıldığı törene Berlin Eyalet Meclisi Başkanı Ralf Wieland, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Başkonsolos Mustafa Pulat, Alman Futbol Federasyonu Uyum Sorumusu (DFB) Gül Keskinler, Metropol FM Müdürü Tamer Akgün, DTF Başkanı Cihan Sendan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar, Neukölln Protestan Kilisesi Papazı Elisabeth Kruse, Baden Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları ve davetliler katıldı.

Berlin Eyalet Meclisi Başkanı Ralf Wieland, DTF’nin dostluğa ve insanlığa hizmet edenlere verilen ödülleri takdir ettiklerini belirtirken, “Biz de Berlin Eyalet Meclisi’nin bu salonunu dostluk, barış ve insanlık için açtık. Bu alanda yapılacak çalışmalara her zaman desteğe hazırız” dedi. DTF Başkanı Cinhan Sendan da 10. Kibele Ödülü’nün ilk kez Berlin’de verilmesinin ayrı bir anlamı olduğunu belirtti. Sendan, çok kültürlülüğün iyi bir şekilde yaşandığı ve yaşatıldığı Berlin’in diğer eyaletlere de örnek olmasını istediklerini söyledi.

Endişeye gerek yok
TÖRENDE kısa bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, inançların Allah’a giden yol olduğunu belirtirken, inancın siyasete ulaşma yolu olarak kullanılmamasını istedi. Ödül töreninde SPD’li Bakan Bilkay Öney’le CDU’lu eski bakan Laschet arasında yaşanan sıcak ilişkinin Türkiye’ye örnek olmasını isteyen Sarıgül, “Alman dostlarımızın korku ve endişe içinde olmasına gerek yok” derken, her şeye rağmen Türkiye’de Atatürk laik cumhuriyetini kimsenin yıkamayacağını söyledi.

Günter Wallraff, göçmenlerde görülen olumlu gelişmelerin Alman medyası tarafından yansıtılmadığına ama en ufak bir olumsuzluğu ise büyüttüğüne dikkat çekerken, salonda Alman medya mensuplarının bulunup bulunmadığını sordu. Olmadığını öğrenince de “Yine kendi kendimize kaldık” dedi. Wallraff, Türkiye’deki gazetecilerin tutuklanmasını ve bazı demokrasi dışı gelişmeleri bir dost olarak eleştirdiklerini de sözlerine ekledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!