Dostluk ödülleri, sahiplerine verildi

Güncelleme Tarihi:

Dostluk ödülleri, sahiplerine verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 12:11

DTF’nin ‘Kybele Dostluk Ödül’leri, Bavyera Parlamentosu’nda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

8 dalda verilen ödülü spor dalında alan ve “1987’de yazdığım kitabın ardından Almanya’da kimse beni istemezken Fenerbahçe istedi. İyi ki gitmişim. Çünkü buradaki Türkler gibi hiç bir zaman ‘Misafir’ olmadım. Türkiye benim ikinci vatanım oldu” diyen Fenerbahçe’nin eski kalecisi Toni Schumacher, en büyük ilgiyi gören isim oldu.




TÜRK-Alman Dostluk Federasyonu (DTF) tarafından on iki yıldan beri verilen Dostluk Ödülleri, bu yıl da sahiplerini buldu. ‘Kybele’ler politika, kültür, medya, eğitim, ekonomi, destekleme, onur ve spor olmak üzere toplam 8 dalda verildi. DTF, politika ödülünü geçen hafta Başbakan Angela Merkel’e Berlin’deki makamında vermişti.



DFT Genel Başkanı Cihan Sendan’ın konuşmasıyla başlayan törende ilk ödül, kültür dalında kabare sanatçısı Hagen Rether’e verildi. Rether, ödülünü İzmir-Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın elinden aldı. Federasyonun Kurucu Başkanı Ali Kılıç ve kurucu başkan yardımcısı Metin Erçenk onur ödüllerini Münih Belediye Başkanı Christian Ude’nin elinden aldı. Eğitim dalındaki ödülü Robert Bosch Eğitim Vakfı adına Dieter Berg FDP’li politikacı Mahmut Türker’den alırken, ekonomi ödülünü SunExpress adına Benjamin Weidmann turizmci Hüseyin Baraner’den aldı. Destekleme dalındaki ödül ise Stern AG İnvestment Group adına yönetici Hans Kilger’i Meclis Başkan Yardımcısı Jörg Rohde tarafından verildi.

Haberin Devamı


SCHUMACHER SEVGİSİ



Spor dalında ödülünü Başkonsolos Hidayet Eriş’in elinden alan Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Toni Schumacher, geceye damga vuran isim oldu. Schumacher yaptığı duygulu konuşmada “1987’de yazdığım kitap yüzünden Almanya’da hiçbir takım beni istemezken, Fransa ve Türkiye’den teklifler geldi. Türkiye’yi, Fenerbahçe’yi seçtim. İyi ki seçmişim, Türkiye benim ikinci vatanım oldu. Burada yaşayan Türklerin yaşadıklarının aksine ben Türkiye’de hiçbir zaman ‘Misafir işçi’ muamelesi görmedim” dedi. Davetliler, tören sonrası Schumacher ile resim çektirmek için birbirleriyle yarışırken, Schumacher sempatik tavırları ve Türkçesiyle sempati topladı. Geceye damga vuran bir diğer konuk ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel oldu. Medya ödülünü DTF Genel Başkanı Cihan Sendan’dan alan Sertel “Bu ödülü hapisteki yakın dostum gazeteci Mustafa Balbay ve tutuklu diğer medya mensupları için alıyorum” dedi.
Ahmet İNCEL / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!