Dostluk bağları güçlendi

Güncelleme Tarihi:

Dostluk bağları güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 20:55

Amsterdam Türk Eğitim Merkezi Vakfı'nın (STOC) düzenlemiş olduğu etkinlikte vatandaşlarımız arasındaki dostluk bağları güçlendi.

Haberin Devamı

AMSTERDAM'ın Calvijn Koleji salonunda organize edilen yeni yılın ilk etkinliğine 500’ü aşkın vatandaşımızın yanı sıra çeşitli uluslardan yabancılar da katıldılar.

Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar’ı temsilen etkinliğe katılan 1.Katip Lale Ağusman, yaptığı konuşmada, kültürümüzün ve dilimizin yaşatılmasında örnek çalışmalarda bulunan STOC’un (Amsterdam Türk Eğitim Merkezi Vakfı) faaliyetleriyle toplumlararası ilişkilere de önemli katkı sağladığını kaydetti. Ağusman, Türklerin ve Hollandalıların yan sıra diğer uluslardan da yabancıların faaliyetlere ilgi göstermesinin önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik düzenlenen kurslara katılımın her geçen gün arttığını vurgulayan Türk Eğitim Merkezi Vakfı (STOC) Başkanı İsmail Ercan, "Bu dönem öğrenci sayımız 450’ye ulaştı. Çatımız altında buluşan farklı kültürlerden insanlar yalnızca boş zamanlarını değerlendirmiyor, aralarında dostluk bağları geliştirip toplumsal kaynaşmanın en güzel örneğini sergiliyorlar. Her hangi bir kurumdan parasal destek almadan faaliyetlerimizi başarıyla yürütüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!