Dost acı ama doğru söyler

Güncelleme Tarihi:

Dost acı ama doğru söyler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 00:14

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sövndal, Türkiye ziyareti öncesi Hürriyet’e konuştu. Bakan, “Türkiye, Danimarka’nın vazgeçilmez bir müttefikidir. Ama Türk yetkililere insan hakları konusunda yapılanların yeterli olmadığını ve gerekli adımların atılması gerektiğini söyleyeceğim” dedi

Haberin Devamı

DANİMARKA Dışişleri Bakanı Villy Sövndal, 7-10 Ekim tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi Hürriyet’e açıklamalar yaptı. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu’na Türkiye’nin yanlışları ve eksikleri konusunda açık konuşacağını belirten Sövndal “Dost acı söyler, doğru söyler” dedi.

Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Suriyeli muhalif liderlerle de görüşecek olan Sövndal, Suriye sorununun politik çözümüne katkıda bulunmak ve insani yardım konularının gündeme geleceğini söyledi.

Sövndal, Türk makamlarıyla yapacağı görüşmelerde de Türkiye’nin AB’ye üyeliği, Türkiye’deki demokratik ve temel hakların ele alınacağını belirterek “Türkiye, Danimarka’nın vazgeçilmez bir müttefikidir. Ancak iyi dostlar gerçekleri doğrudan yüzüne söyleyebilmelidir.

Haberin Devamı

Bu nedenle Türk yetkililere Kürtlerin ve diğer azınlıkların haklarının verilmesi, insan hakları ve hukuksal hakların güçlendirilmesi konusunda yapılanların yeterli olmadığını ve gerekli adımların atılması gerektiğini söyleyeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!