Dönerin başkenti Dresden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dönerin başkenti Dresden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 11:48

Döner, Almanların en sevdiği ve en çok tercih ettiği Fast Food yiyecekler arasında yer alıyor. Döner denince de akla ilk olarak başkent Berlin ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln, Frankfurt gibi kentler geliyor. Ancak bilinenin aksine Almanya’da dönerle ilgili en pozitif puanlama sürpriz bir kentte oldu. Eve yemek servisi yapan Lieferando şirketi, şehirlere göre döner kıyaslaması yaptı ve dönerin en pozitif puanlar aldığı şehirler sıralamasını yayınladı.

Haberin Devamı

LIEFERANDO, Almanya’da en çok döner dükkânının bulunduğu en büyük 10 şehri inceledi ve bunları birbirleriyle karşılaştırdı. Puanlama yapılırken, özellikle şehirlerdeki dönerci sayısı ve Google’daki ortalama puanlar incelendi. Sıralamada dönerin ortalama fiyatları da dikkate alındı. Buna göre Almanya’nın döner başkenti tahminlerin çok ötesinde, Dresden kenti oldu. Saksonya eyaletinin başkenti olan Dresden, çok çeşitli dönercileri ve internetteki en yüksek puanlamalarla ilk sıraya yerleşti. Dresden’e kıyasla daha büyük nüfusa sahip Hamburg ise onuncu sırada yer aldı. Hamburg’un, diğerlerine kıyasla az sayıda dönerci bulunduğu için son sırada yer aldığı kaydedildi.

Dönerin başkenti Dresden çıktı

Almanya’da dönerin ana vatanı olarak bilinen Berlin, kişi başına en çok döner büfesi düşmesine rağmen Nürnberg’in ardından ancak üçüncü sırada yer alabildi. Bavyera eyaletinin başkenti Münih ise sekizinci sırada yer aldı. Ancak, fiyatlama akımından ise Münih sıralamada hâlâ ilk ikide. Ocak ayında ortalama bir döner Münih’te 8.53 Euro’ya satılırken, Kiel’de ise 8.83 Euro’ya satıldı.

Haberin Devamı

İŞTE LIEFERANDO’NUN SIRALAMASI:

Dönerin başkenti Dresden çıktı


BAKMADAN GEÇME!