Döner yasağında karar günü

Güncelleme Tarihi:

Döner yasağında karar günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 12:24

Almanya’nın Augsburg kentinde tüm tartışma ve tepkilere rağmen bir türlü kaldırılmayan döner yasağına bugün mahkeme karar verecek.

Haberin Devamı

Almanya’nın Augsburg kenti şehir merkezinde uygulanan gece 01.00 ile 06.00 saatleri arasında dışarıya yiyecek ve içecek satma yasağı nihayet mahkeme önünde. Tüm tartışma ve tepkilere rağmen kaldırılmayan döner yasağında artık son kararı mahkeme verecek. Münih İdare mahkemesi bugünkü oturumunda döner yasağını karara bağlayacak. Kasım ayında yapılması gereken ilk duruşma Augsburg Belediyesi'nin isteği üzerine ertelenmişti. Şehir yönetiminin aldığı yasak kararı ile zarara uğradığını iddia eden Arkadaş Döner’in sahibi Hasan Tekin ve avukatı Helmut Riedl, mahkemeden ümitli olduklarını söylediler.

Amaç gürültüyü engellemek

Augsburg belediyesi 1 Mart tarihinden itibaren çevre kirliliği ve gürültüyü engelleme adı altında başta Maximilian Caddesi olmak üzere şehir merkezinde gece 01.00 ile 06.00 saatleri arasında dışarıya yiyecek ve içecek satmayı yasakladı. Kamuoyunda döner yasağı olarak adlandırılan satış yasağını belediye meclisi gelen tepkiler üzerine yeniden görüştü. Ancak belediye meclisi yasağa devam kararı aldı. Arkadaş Döner’in sahibi Hasan Tekin topladığı dokuz bin imza ile yasağı mahkemeye taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!