Dolandırıcılardan son anda kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılardan son anda kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 19:07

Türkiye’de tatil yaptığısırada bankamatiktenpara çeken Hüseyin Eşsiz,dolandırıcıların elindenson anda kurtuldu. Eşsiz’inkartını kopyalayandolandırıcılar, Almanya’dakibankayı arayarak 7 bin Euroistedi. Banka görevlisi tuzağıson anda fark edip HüseyinEşsiz’e bildirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bühl kentinde yaşayan Eşsiz Ailesi, geçen ay tatil için gittikleri Türkiye’de bankamatik dolandırıcılarının hedefi oldu. Ankara’da bir bankamatik (ATM) cihazından para çektikten sonra Almanya’ya dönen Hüseyin (48) ve eşi Fatoş Eşsiz (48), dolandırılmaya çalışıldıklarını çok sonradan anladıklarını söyledi:

“12 Eylül günü telefonla evimi arayan ve isminin Hakan olduğunu söyleyen kişi, Ankara Dışişleri Bakanlığı adına yurtdışında oy kullanılması için anket m yaptığını söyledi. Bakanlıktan arandığını söyleyince ben de istenen kişisel bilgileri verdim. Dört gün sonra aynı kişi Bühl’de hesabımın bulunduğu Sparkasse bankasını telefonla arayıp, düzgün bir Almanca ile banka görevlisinden ‘Müşteriniz Hüseyin Eşsiz Türkiye’de cezaevinde’ diyerek kefalet için 7 bin Euro havale edilmesini istemiş.”

Sahte vekâlet ve kimlik

Bankasının bu kişiden yazılı vekalet istediğini belirten Eşsiz, aynı gün Türkiye’den Almanca yazılmış ve avukat Yavuz Avşar imzalı vekalet gönderen dolandırıcıların, kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sahte nüfus kimliği fotokopisini faksla gönderdiklerini söyledi.

Bunun üzerine telefonla arayan kişilerden şüphelenen banka görevlisi de, Eşsiz Ailesi’nin Bühl’deki evini telefonla arayıp Hüseyin Eşsiz’i sordu. Kendisinin Türkiye’de cezaevinde olmadığını, kefaletle serbest bırakılması için para da istemediğini, üstelik 4 Eylül’de izinden dönüp işe başladığını anlatan Hüseyin Eşsiz, eşiyle birlikte çağrıldığı bankada dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda kurtulduğunu öğrendi.

Kredi kartını kopyalamışlar

29 Ağustos’ta Vakıfbank’ın Ankara’daki Anafartalar şubesindeki ATM’den 600 TL çektiğini belirten Hüseyin Eşsiz, şunları söyledi: “Herhalde dolandırıcılar cihazdan benim banka bilgilerimi kopyalamışlar. Benimle bakanlık adına arayıp anket yapmak isteyen kişi ile bankayı arayıp para havale edilmesini isteyen kişinin aynı telefon numarasını kullandığı ortaya çıktı. Kimse mağdur olmasın hem Bühl polisine hem de internet üzerinden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne şikâyette bulundum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!