Diyalog maçı dostça bitti

Güncelleme Tarihi:

Diyalog maçı dostça bitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2009 12:23

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Langen kasabasında papazlar ve imamlar arasındaki dostluk maçı 3-3 berabere sona erdi. Çok sayıda Türk ve Alman seyircinin izlediği maçta dostluk kazandı. İmamlar ve papazlar “Maç bizi birbirimize yakınlaştırdı ” dediler .

Haberin Devamı

Fotogaleri: İMAMLAR VE PAPAZLAR MAÇ YAPTI

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Langen'de Protestan papazlar ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde görevli (DİTİB) imamlarından oluşan takımlar bir maç yaptı. Frankfuurt ve çevresindeki Papazlardan oluşan takım ile imamalar arasında 3-3 sona eren maçın galibi ise dostluk oldu. Dreieich Proteztan kilesisi Dekanlığı ve Hıristiyan Kiliseler Çalışma Grubu'nun, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile yürüttüğü "Dinler ve kültürlerarası diyalog çalışmaları" çerçevesinde dinlerarası diyalog adına düzenlenen maçın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

İmamlar hızlı başladı

Altışarlı takımlarla Sportzentrum Langen Sporthalle'de oynanan maçta imamlar oyuna fırtına gibi başladı. 3. dakikada İmamlar Mehmet Kaya'nın golüyle 1-0 öne geçti. İmamların baskısından kurtulan papazlar 7. dakikada Traugott ile beraberlik golünü buldu. 20'şer dakikalık iki devre üzerinden oyanan maçın ikinci yarısında üstün bir futbol gösteren imamlar Nurettin'in golüyle tekrar 2-1 öne geçti. İki dakika sonra ise defansın hatasından papazlar Gehren ile eşitliği yakaladı. 35. dakikada Mehmet Mercan ile bir gol bulan imamalar üçüncü kez öne geçti: 3-2. 39. dakikada Papazların attığı golle maçın skoru belirlendi: 3-3. Maçtan sonra esen dostluk havasında birbirlerini tebrik eden imamlarla papazlar kupa alırken “yaºasın dostluk ve hoºgörü'' dediler.

İmamlar takımı:

Mehmet Mercan(Langen), Mehmet Çolakoğlu(Frankfurt), Mehmet Kaya(Obertshausen), Mehmet Taşçı(Usingen), Hasan Basri Okan(Stadt Allendorf), Nurullah Yıldız(Hainburg), Nurettin Gündoğan(Dieburg), Kerim Şükrü Ünlü(Darmstadt), Zekeriya Karaca(Lauterbach), Recep Öz(Alsfeld), Adem Duru(friedberg), Yaşar Taşan(Bad Nauheim), İsa Atçı(Kirchhain), Oktay Pavars(Butzbach)

Papazlar takımı:
Andreas Götze, Jochen Spengler, Traugott Stein, Rolf Noormann, Ralf Weidner, Marcus Losch, Jochen Rühl, Rainer Tyszkiewicz, Sebastian Geehren

Sahada diyalog


Her iki takımı da kutlayan Dreieich Protestan Kilisesi Dekanı Reinhard Zincke, "Diyalog ve entegrasyon sadece tartışma platformunda olmuyor. Aynı zamanda yeşil sahada da gerçekleşebiliyor. Benim en büyük isteğim, çeşitli dini cemaatlerin barış ortamını sağlamak için bir araya gelmeleri. Böylece ortak noktaları bulup, karşılıklı eksiklikleri söylemek mümkün olabilir. Bu aynı zamanda önyargıları giderir ve birlikte huzur içinde bir yaşamın temelleri böylece atılır" diye konuştu.

Maçtan sonra iki taraf da"N için bunu daha önce düºünmedik. Bu bizi birbirimize yakınlaºtırdı. Bu maç iki din arasında diyaloğun giderek geliºmesine katkı sağladı" açıklamasını yaptılar . Maçtan sonra imamlar papazlara börek, lahmacun ile birlikte semaver çayı ikram etti. Çayla birlikte sohbeti de koyulaştıran imamlarla papazlar maçı gelenekselleştirme kararı aldı. ”

Centilmenlik sergilediler

Maçtan önce sahada bir süre sohbet edip kucaklaşan imam ve papazlar, centilmenlik örneği sergilediler. Din adamları, maçtan sonra sohbetlerini sürdürdüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!