Diyalog kapısını hep açık tutalım

Güncelleme Tarihi:

Diyalog kapısını hep açık tutalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2009 15:29

Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Federal Meclis Milletvekili Dr. Carola Reimann, DİTİB'e bağlı Braunschweig Camii'ni ziyaret etti. Reimann, camide yapılan projelerden etkilendiğini belirterek, "Bizler yanınızdayız. Diyalog kapısı hep açık tutalım" dedi.

Haberin Devamı

BRAUNSCHWEİGLİ Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Milletvekili Dr. Carola Reimann önceki gün DİTİB camisini ziyaret edip cami ve İslam dini hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Camiye beraberindeki 40 dolayındaki kişiyle gelen Alman vekil ilk kez ziyaret ettiği caminin çok etkiliyici olduğunu söyledi. Braunschweig DİTİB camisinin kültürel etkinlikler yapan, iki kültür arasında köprü vazifesi gören bir yer olduğunu anlatan Reimann, "Almanya'da sosyal demokratların göçmen kökenli vatandaşlara bakışı açık ve nettir. Burada bir kez daha gördüm ki entegrasyon adına yapılan çalışmalar çok güzel. Projeler beni çok etkiledi. Burası camiden öte bir yer. Herkesi kucaklaması çok olumlu. İki toplum arasında sağlıklı köprü kurma adına bu tip dernekleri desteklemek gerek. Bizler her zaman sizlerin yanında olduk olmaya da devam edecegiz yeter ki diyalog kapısını açık tutalım” diye konuştu.


Mezarlık sözü

Haberin Devamı

Cami ziyareti sırasında cami yönetiminin Müslüman Mezarlığı isteğine de cevap veren SPD'li politikacı, "Eğer dernekler birleşip bu konuda başvurulması gereken yerlere müracaat ederlerse ben gereken desteği veririm. Müslümanlar'ın da kendilerine ait bir mezarlığı olmalıdır. Bu konuda elimden geleni yapacağım" diye söz verdi.


İki toplum arasinda en iyi sekilde köprü kurmayi hedeflediklerini belirten caminin 2. başkanı Hayri Aydın da, ”Bu çalışmaları yapmak için öncelikle kendimizi iyi ifade etmemiz gerekmektedir. Bunun için de camimizi dışa açmamız gerekiyor. Bugüne kadar birçok kesimden camimize ziyaretler oldu. Sayın Dr. Carola Reimann‘ın ziyareti de bunlardan birisidir. Kendisine bizi anlatan bir sunum yaptık. Problemlerimizi ve siyasilerden beklentilerimizi dile getirdik. Özellikle gençlerimizin eğitimi konusundaki sorunları dile getirdik. Kendileri ile artık burada kalıcı olan Türk toplumunun eğitim, entegrasyon, Müslümanlar'ın kalabileceği huzurevi, İslam'a uygun mezarlık yeri temini konusunda söz aldık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!