DİTİB'den Fransa Enstitüsü'ne taziye ziyareti

Güncelleme Tarihi:

DİTİBden Fransa Enstitüsüne taziye ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 17:32

ALMANYA'nın Köln kentinde genel merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Paris'teki Charlie Hebdo adlı dergiye yapılan ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda hayatını kaybedenler için Köln'deki Fransa Enstitüsü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Enstitüde açılan taziye defterine Müslümanlar olarak olaydan duydukları üzüntüleri yazan DİTİB Genel Sekreteri

DİTİBden Fransa Enstitüsüne taziye ziyareti
Bekir Alboğa, terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, bu teröristlerin yaptıklarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Ziyaret sonrası basına açıklamada bulunan Dr. Bekir Alboğa şunları söyledi:
“DİTİB olarak dün bir basın bildirisi yayınlayarak orada bu terör faliyetinin kabul edilemez olduğunu yazılı olarak ifade ettik. Bugün de Fransa Enstitüsü'ne gelerek buradaki yetkililere bu duygularımızı ifade ettik. Taziye defterine bu teröristlerin yaptığının kabul edilemez olduğunu yazdık. Ümit ediyoruz insanlık biran önce bu terör belasından kurtulur. Allah-ü Teala insanlığı inşallah bu terör belasından bir an önce kurtarsın. Bütün demokratik ülkeleri teröre karşı birlikte olmaları konusunda uyarıyor ve bu talebimizi dile getirmiş oluyoruz. Ayrıca bu Fransa'daki cinayetlerin daha fazla camilere ve Müslümanlara saldırılara vesile olmamasını niyaz ediyoruz. Her ihtimale karşı emniyet yetkililerinden bu konuda uyanık olmalarını, Müslüman cemaatlerimizin de daha dikkatli olmalarının faydalı olacağını ifade etmek istiyorum.”

DİTİBden Fransa Enstitüsüne taziye ziyareti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!