Dışlanmaya karşı meslek

Güncelleme Tarihi:

Dışlanmaya karşı meslek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 23:32

Berlin Sığınmacılara Yardım ve Göçmenler Merkezi, TBB, 'WeGe ins Leben' ve 'Vivantes' adlı kuruluşlar,“Dışlanmaya karşı birlikte meslek eğitimi” sloganı altında bir proje başlattı.

Haberin Devamı

Proje hakkında medyaya bilgi veren Berlin Sığınmacılara Yardım ve Göçmenler Merkezi Müdürü Joachim Rüffer, ortak çalışacak partnerlere ihtiyaçlarının olduğunu belirtip, kampanyaya göçmen gençlerin başvurmasını istedi. Metro istasyonları ile kentin değişik bölgelerine kampanyayı tanıtıcı afişler asılacağını söyleyen Rüffer, üç ay süren temel kurslar ile 10 haftalık staj döneminden sonra katılımcıların yüzde 50'sinin iş bulduğunu ve yüzde 10'unun da hasta ve yaşlı bakım meslek eğitimi yaptığını vurguladı.

GENÇLERİ BEKLİYORUZ
Kendilerine başvuran gençleri 4 haftalık kurslardan sonra mesleğe, iş ve sosyal hayata yönlendirdiklerini dile getiren TBB'den İbrahim Çatal, "Gençlere 3 ay hasta ve yaşlı bakım mesleğiyle ilgili temel bilgiler veriliyor. Kurs sonunda 10 ay staj yapan gençler pratik bilgilerini geliştiriyorlar. Meslek eğitimine giriş testinde de başarılı olanlar üç yıllık meslek eğitimi görme hakkını kazanıyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!