Dışlamayı Engelleme Sözleşmesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Dışlamayı Engelleme Sözleşmesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 21:51

Berlin Eyalet Başbakanı Wowereit ve Federal Ayrımcılığa Karşı Mücadele Dairesi Başkanı Lüders, dışlanmayı engellemek için beraber çalışma sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Berlin Eyalet Hükümeti ve Federal Ayrımcılığa Karşı Mücadele Dairesi, dışlamayı engellemek için ortak çalışmalarını daha da artıracak. Bu amaçla taraflar dün Federal Aile, Gençlik ve Yaşlılar Bakanlığında düzenlenen törenle 'Dışlamayı Engelleme Sözleşmesi' imzaladı. Sözleşmeye Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit ve Federal Ayrımcılığa karşı Mücadele Dairesi Başkanı Christina Lüders imza koydu.

AYRIMCILIĞA KARŞI SAYGIN DURUŞ
Klaus Wowereit, ayrımcılığa karşı samimi mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Meslek eğitimi başvurularında anonim başvuru uygulamasını öven Wowereit, Berlin'de kamuda daha fazla göçmen kökenlinin işe başlaması için yürütülen çalışmaların etkili olduğunu söyledi. Wowereit, “Göçmenlerin çok olduğu bir okulda bir Alman kızına yapılan dışlamaya büyük tepki gösterildi. Bu tepki doğruydu. Kökeninden, cinsiyetinden ve dininden dolayı ayrıma uğrayanlara karşı da aynı duyarlıkta tepki gösterilmesi gerekir” dedi.

DANIŞMA BÜROLARI ARTIRILSIN
Christina Lüders ise Almanya'da yaşından, cinsiyetinden, fiziksel engelli olmasından, etnik yapısından, dininden ve cinsel tercihinden dolayı dışlananlara danışmanlık yapan 132 danışma merkezi bulunduğunu söylerken, bu merkezlerin ağırlıklı olarak belli alanlarda yoğunlaştığını söyledi. Ülkenin güney ve doğusunda ise dışlamaya karşı yeteri sayıda danışma bürosunun bulunmadığını kaydeden Lüders, ayrımcılıkla mücadelenin sadece federal düzeyde kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Lüders, eyalet ve yerel idarelerin de bu mücadeleye vereceği desteğin önemine değinirken, diğer eyaletlerin de Berlin eyalet hükümeti gibi ayrımcılıkla mücadeleye destek vermesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!