Dilmen anlattı Kenter sahneledi

Güncelleme Tarihi:

Dilmen anlattı Kenter sahneledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 16:20

Frankfurt'ta devam eden İnterkültürel Tiyatro Günleri etkinliklerinde Yıldız Kenter, 'Ben Anadolu' oyununu Frankfurt Schauspielhaus'da sahneledi. Oyun ilk defa Almanca üst yazı ile sahnelendi. Oyunun yazarı Prof. Güngör Dilmen oyu öncesi sanat severlerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Frankfurt'ta Ora da! derneğinin hazırladığı ve gazetemiz Hürriyet'in desteklediği Frankfurt İnterkültürel Tiyatro Günleri etkinliklerinde ünlü oyuncu Yıldız Kenter Frankfurt Schauspielhaus'da sahne aldı. 'Ben Anadolu' ilk defa Almanca üst yazı ile sahnelendi. Yoğun ilgi nedeniyle çok sayıda tiyatro sever bilet bulamadı.

Oyun öncesi oyunun yazarı Prof. Dr. Güngör Dilmen, 'Anadolu ve Tragedya' konusunda bilgi verdi. Schauspilhaus'da düzenlenen etkinliği çok sayıda Alman' da ilgiyle izledi. Konuşmalar Almanca'ya çevrildi.
Karagöz'de var

Gallus kentinde bulunan Gallus Tiyatro'sun da Karagöz Hacivat oyunu sergilendi. İstanbul Katibim Karagözhaus tarafından Hasan Hüseyin Karabağ'ın yazıp oynattığı, 'Elma Şekeri' oyunu beğeni ile izlendi. Karagöz gölge oyunu hakkında dün ve bugün olmak üzere iki gün üst üste, 'Karagöz figürlerinin yapımı ve oynatımına giriş' konusunda atölye çalışması düzenlendi.

Atölye çalışmasına katılmak isteyenler bugün Frankfurt'ta Rebstöcker caddesi 41-53 numarada bulunan Sonnenhaus'da saat 13.00 ile 16.00 arasındaki çalışmalara katılabilirler.
Sergi ilgi topladı

Gallus Tiyatrosu'nda açılan, 'Carl Ebert' sergisi de ilgiyle izleniyor. Sergide 1927 ile 1931 yılı arasında Darmstadt ve Berlin Opera ve Balesi yöneticiliğini yürüten, Nazi Almanyası döneminde Almanya'dan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nun kurucularından olan Prof. Carl Ebert'in yaşamı ve eserleri resimlerle anlatılıyor.







Resim kodu: ken 5-6
İLK DEFA ALMANCA Yıldız Kenter, Schauspilhaus'da sergilediği, 'Ben Anadolu' oyunu ilk defa Almanca üst yazı ile sahnelendi. Oyun kapalı gişe oynadı.

Resim kodu. ken 1
KARAGÖZ İLGİ GÖRDÜ Hasan Hüseyin Karabağ'ın yazıp oynattığı, 'Elma Şekeri' oyunu beğeni ile izlendi.


Resim kodu: Ken 2
TÜRKİYE'YE SIÐINDI Darmstadt ve Bermin Opera Bale'sinin yöneticiliğini yaptığı sırada Nazi zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Türkiye'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nun oluşumunda önemli katkı sağlayan Prof. Carl Ebert ile ilgili sergi ilgi ile izleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!