‘Dilimiz, geleceğimizin güvencesidir’

Güncelleme Tarihi:

‘Dilimiz, geleceğimizin güvencesidir’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 17:39

Almanya’nın Hannover kentinde Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Nds, Uğur Işılak, Ahmet Bayramoğlu, Bahadır Yenişehiroğlu gibi sanatçıların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

KÜLTÜR programlarına Hannover’den start verdiklerini belirten UID Nds Başkanı İlhami Oğuz, “İlk defa bu tür bir etkinlik düzenliyoruz ve bundan sonra diğer kentlerde de devam edecek. Gecemize sanatçı olarak destek verenler ve katılımınızla bizleri yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ederim” dedi. UID Genel Başkanı Köksal Kuş ise şunları söyledi: “Türklerin tarihi, bir anlamda göç tarihidir. Orta Asya’dan çıkış, Peygamberimizin hicreti, Avrupa’ya göç. Bakıldığında her göç sonrası tarih bir başka yazılmaya başlıyor. İşçi olarak geldiğimiz Almanya’da işverenlerimizle, akademisyenlerimizle, siyasetteki insanlarımızla, Alman Milli Takımı’nın kadrosunda yer alan futbolcularımızla bu ülkeye katkı sunmaya devam ediyoruz. Avrupalı Türkler yalnız değil. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bazı güçler ülkemizin kalkınmasını, güçlenmesini istemeyenler bulunmaktadır. Birlik olursak, inanın hiç kimse bize zarar veremeyecektir, gelişmemize engel olamayacaklardır.” Daha sonra sahne alan Ahmet Bayramoğlu söylediği türkü ve marşlarla salonu dolduran davetlileri coşturdu. Avrupalı Türklerin bir neferi olduğunu söyleyen Bayramoğlu, “Türkülerimiz bizi anlatır. Çocuklarımıza Türkçemizi en iyi derecede öğretmemiz gerekiyor. Dilimiz, geleceğimizin güvencesidir” diye konuştu.

‘Dilimiz, geleceğimizin güvencesidir’

‘Dilimiz, geleceğimizin güvencesidir’

‘Dilimiz, geleceğimizin güvencesidir’

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehiroğlu ise şunları söyledi: “Sizlerin büyük bir bölümü beni ‘Payitaht Abdülhamit’ dizisindeki Derviş rolüyle tanıyorsunuz. İnanın bu dizideki rolümün başarılı olmasındaki en büyük pay, rolü içten benimseyerek oynamamdan kaynaklanıyor. Bu arada dizinin çekimleri devam ediyor. Aralık ayı içerisinde gösterime girecek. O dönemi bugünle kıyasladığımızda birçok benzerlik görülecektir.” Son olarak sahne alan sanatçı Uğur Işılak, söylediği türkülerle salonu coşturdu. Etkinliğe katkıda bulunan sponsorlara ve sahnede görev alan sanatçılara günün anısına teşekkür plaketi verildi.

BAKMADAN GEÇME!