DIHK’den aşırı sağa karşı kampanya

Güncelleme Tarihi:

DIHK’den aşırı sağa karşı kampanya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 10:00

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK), aşırı sağa karşı mesaj vermek için önümüzdeki haftadan itibaren logosunu geçici olarak değiştirecek. DIHK aşırı sağa karşı dikkati çekmek amacıyla logosunun boyutunu yüzde 27 oranında küçültecek ve Alman iş gücündeki göçmen kökenlilerin oranını ifade eden “Bizim yüzde 27’miz” cümlesi eklenecek.

Haberin Devamı

DIHK Başkanı Peter Adrian Berlin’de yaptığı açıklamada “Dışlama ve nefret, sadece özgür ve demokratik bir temel düzende bir arada yaşamamızı değil, aynı zamanda refahımızı da tehlikeye atıyor. Göçmen kökenli insanlar toplumun ve iş gücünün ayrılmaz bir parçası. Şirketlerimizde onlarsız yapamayız ve yapmak istemiyoruz” diye konuştu. 12 milyondan fazla göçmen kökenli insanın Almanya’nın refahına katkıda bulunduğunu vurgulayan Adrian, Alman ekonomisinin ancak onlarla birlikte ‘yüzde 100 performansa’ ulaşabileceğini kaydetti. Adrian, şirketlere ve ticaret birliklerine kampanyaya katılmaları ve kendi logolarını yarıya bölmeleri çağrısında bulundu. DIHK kendi web sitesinde şirketler için buna uygun bir teknik araç sunuyor. ‘Bizim yüzde 27’miz #KeineWirtschaftOhneWir” başlığı altında yürütülen kampanya önümüzdeki pazartesi günü başlayacak ve en az altı hafta sürecek.

Haberin Devamı

‘SOMUT ÇÖZÜMLER LAZIM’
İşverenler derneği özellikle serbest meslek sahiplerinin başarılarına dikkati çekiyor. Almanya’da göçmen kökenli 12 milyondan fazla insanın neredeyse 1 milyonu serbest meslek sahibi. DIHK verilerine göre göçmenlik geçmişi olan insanların özellikle iş kurma konusundaki oranı da dikkat çekici. Son 10 yılda göçmenler arasında iş kurma oranı yüzde 10 civarındayken, bu oran göçmenlik geçmişi olmayanların yaklaşık iki katı. DIHK Başkanı Adrian, “Göçmenlik geçmişi olan kişiler tarafından yönetilen veya kurulan şirketler, bu nedenle iş yeri konumumuzun önemli bir parçasıdır” dedi. Adrian, bölgelerin, sektörlerin ve insanların kendilerini geride bırakılmış hissetmemeleri için somut çözümlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!