Didin'in keyfi yerinde:79-55

Güncelleme Tarihi:

Didinin keyfi yerinde:79-55
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2009 12:06

Murat Didin'in çalıştırdığı Frankfurt Deutschebank Skyliners sahasında Giants Nördlingen'i 79-55'lik farklı bir skorla mağlup etti. Eintracht Frankfurt'lu Avusturya milli Ümit Korkmaz ile Çek milli futbolcu Martin Fenin'inde izlediği karşılaşmadan galip ayrılan Deutschebank Skyliners play off yolundaki yerini sağlamlaştırdı

Haberin Devamı

Fotogaleri: SKYLİNERS TAM GAZ

ALMANYA Basketbol 1 Ligi'nde Murat Didin'in Head Coach , yardımcı antrenörlüğünü ise Engin Gençoğlu'nun yaptığı Frankfurt Deutschebank Skyliners, ligin yeni ekibi Giants Nördlingen'i farklı mağlup etti: 79-55. Play off yolunda iki önemli puan alan Skyliners 32 puanla puan cetvelinde 6. sırada yer aldı. Eintracht Frankfurt'lu Avusturya milli Ümit Korkmaz ile Çek milli futbolcu Martin Fenin'inde izlediği karşılaşmadan galip ayrılan Deutschebank Skyliners play off yolundaki yerini de iyice sağlamlaştırdı.

Ligin güçlü takımlarından Nördlingen maçından da zaferle ayrılan Frankfurt oynadığı güzel ve etkili basketbolla da play off yolunda rakiplerine göz dağı verdi. Her iki takımında defansa önem vererek başladığı maçın ilk beş dakikasında Frankfurt tutuk bir oyun gösterdi. İlk periyodu 19-15 yenik kapayan Frankfurt ekibi ikinci periyodun üçüncü dakikasında 26-25 öne geçmeyi başardı. Üstün oyunun güzel ve seyircileri coşturan sayılarla süsleyen Murat Didin'in talebeleri ilk yarıyı 37-28 önde kapadı.

İkinci yarıda coştular

4 bin 280 seyircinin tıka basa doldurduğu Frankfurt Höchst Ballsporthalle'deki maçın üçüncü periyodunda Pascal Roller, Jenkins, İvory ve Simmons ile bulduğu sayılarla Frankfurt farkı 23 sayıya yükselti.: 61-38. 4. periyodun başlarında fark 25 sayıya kadar çıkarken Nördlingen McGhee'in üçlükleriyle farkın açılmasını önledi. Maçın sonlarına doğru ise Frankfurt Deutschebank Skyliners genç oyuncularıyla adeta şov yaptı ve üst üste bulduğu sayılarla maçtan 79-55 galip ayrılmasını bildi.

Hedef play off

Play off'u garantilemek için bu maçtan galip ayrılmak istediklerini söyleyen tecrübeli hoca Didin," Karşılaşmadan galip ayrılmak bizim için büyük moral oldu. Oyuncularım verdiğim görevi bu maçta da aynen yerine getirdi ve maçı rahat kazandık. Önümüzdeki hafta Trier ve daha sonra Bamberg karşısında Play Off yolunda zorlu bir iki sınav daha vereceğiz. Bu maçlar sonunda alacağımız galbiyetle play 0ff u garantileyeceğimize inanıyorum. Ligde her rakibimizi de yenecek güçteyiz" diye konuştu. İlk kez bir bastet maçını salondan izlediğini belirten Avusturya Milli formasını giyen Ümit Korkmaz," canlı olarak seyretmek büyük keyif verdi. Çok heyecanlı bir maç izledik. Basket oynamak çok zor." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!