Devlet Tiyatrosu Almanya’da perde açacak

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatrosu Almanya’da perde açacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 15:44

Tiyatro Frankfurt tarafından gerçekleştirilen 3’üncü Frankfurt Türk Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul ve Ankara Devlet Tiyatrosu Almanya’ya gidiyor.

Haberin Devamı

25-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında perde açacak olan festival geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Devlet Tiyatrolarını Avrupalı Türklerle buluşturacak.

Türk tarih-kültür ve sanatını Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına tanıtmanın amaçlandığı festivalde beş oyun ve birçok atölye çalışması yer alacak.

Devlet Tiyatrosu Almanya’da perde açacak


İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Neil Simon’un yazdığı, Cemil Büyükutku’un dilimize çevirdiği ve Hidayet Erdinç’in yönettiği “İkinci Bölüm” adlı oyun 28 Mayıs Cumartesi günü Theather Rüsselsheim Sahnesi’nde saat 20.00’de sanatseverler için perde açacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımları, Şirin Aktemur Toprak’ın yazdığı ve Umut Toprak’ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş’ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan “Neşe Dert Aşk” adlı oyun 29 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da Theather Rüsselsheim Sahnesi’nde ve İngeborg Von Zadow’un yazdığı, Servet Aybar’ın dilimize çevirdiği ve Caner Kadir Gezener’in yönettiği çocuk oyunu “Ben ve Sen” 29 Mayıs Pazar günü saat 11.00’da Max-Planck Rüsselsheim Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

3. Frankfurt Türk Tiyatro Fesitivali’nin Türkiye Basın Toplantısı 7 Nisan 2016 saat 11:00’de Atlas Pasajı’ndaki DT Küçük Sahne’de “Necat Birecik, Zafer Kayaokay, Ayşen İnci, Haldun Dormen, Ayla Algan, Tamer Levent, Nejla Uygur, Reha Özcan, Süheyl Uygur ve Behzat Uygur” gibi Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!