Devler, 4.5 milyarlık yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Devler, 4.5 milyarlık yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 12:36

İşadamları 22,5 milyarlık yatırım başvurusu gerçekleşirse 66 bin 673 kişi iş sahibi olacak. Yeni

Haberin Devamı

81 il için yapılan yatırım başvuruları gerçekleşirse 66 bin 673 kişi işe kavuşacak. 6 aylık süre içinde dev firmalar ise 4.5 milyarlık yatırım için başvurdu. Bunlar arasında TOFAŞ ve OYAK Renault başı çekerken; otomotivi liman ve elektrikli makine yatırımları izledi.

İşte devlerin yatırım için başvurdukları şanslı iller:

OTOMOTİV
Tofaş- Bursa- 1.387 milyon TL

Oyak Renault- Bursa- 1.203 milyon TL

LİMAN

Asya Port- Tekirdağ- 553 milyon TL
Nursan Denizcilik- Hatay- 265 milyon TL

ELEKTRİKLİ MAKİNA

Vestel- Manisa- 163 milyon TL
Arçelik – Bolu- 148 milyon TL
Arçelik- İstanbul- 124 milyon TL

İLAÇ ÜRETİMİ

Neutec İlaç- Sakarya- 142 milyon TL
İlko İlaç- Konya- 123 milyon TL

MAKİNA İMALAT

Genpower Jeneratör- Ankara- 78 milyon TL
Bosh Rexroth otomasyon- Bursa- 62 milyon TL
ArevaT&D Enerji- Kocaeli- 57 milyon TL
MMK- Atakaş Metalürji- Hatay- 63 milyon TL

Haberin Devamı

MADENCİLİK
Tüprag Metal- İzmir- 95 milyon TL

81 il için başvuru oldu!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, ekonomideki gelişmeler ve yeni teşvik sisteminin ilk sonuçlarını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. 2009 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren sektörel, bölgesel ve proje bazlı yeni teşvik sistemi çerçevesinde 1523 adete teşvik belgesi başvurusu olduğunu açıkladı. Belgelerin öngördüğü yatırım tutarının 22.5 milyar olduğunu belirten Babacan, bunların gerçekleştirilmesi durumunda 61 bin 673 kişiye istihdam yaratılacağını söyledi. Babacan, 6 ayda krize rağmen yapılan başvuru sayısının ve yatırım tutarının önemli olduğunu belirtirken, 81 ilin tamamı için teşvik belgesi başvurusu olduğunun altını çizdi.

IMF Mayıs’ta, demedim

Geçen hafta iş dünyası ile bir araya geldiği toplantının sonuçlarının basına kapalı olduğunu anımsatan Babacan, buna rağmen gazetelerde yalan yanlış haberler çıktığını belirtti. Aynı şekilde partisinin MKYK toplantısının ardından da benzer haberler yazıldığını belirten Babacan, IMF anlaşması konusunda kendisinin bizzat canlı canlı veya resmi yazılı bir açıklama yapmadan kimseden duyulana inanılmamasını tekrarladı.

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisinin yeni performans göstergesi olarak uygulamaya girecek olan Mali Kural’ın parametreleri konusunda ise Mayıs ayında açıklama yapılacağını söyledi. Babacan, Mayıs’ta bu parametreleri açıklayacaklarını tekrarlarken, “Mayıs’ı bunun için telaffuz etmiştim, sanırım konuları karıştırmışlar” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, geçen hafta iş dünyası ile yaptığı toplantıda IMF Anlaşmasının Mayıs’ta olacağını söylemediğini belirtti. Babacan, “Mali Kuralın parametrelerini Mayıs’ta açıklayacağız. Sanırım IMF ile Mali Kuralı karıştırmışlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!