Dersimiz: Ünlülerin tweetleri

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz: Ünlülerin tweetleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 13:13

Dünyaca ünlü pop yıldızları Rihanna, Justin Bieber ve Lady Gaga'nın gramatik olarak yanlış tweetleri Brezilya'da müfredata girdi. Brezilya'nın çeşitli şehirlerinde pek çok şubesi bulunan Red Balloon İngilizce Dil Okulu, öğrencilerine tweet üzerinden dilbilgisi öğretiyor.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü pop yıldızları Rihanna , Justin Bieber ve Lady Gaga ’nın gramatik olarak yanlış tweetleri Brezilya’da müfredata girdi.

Brezilya’nın çeşitli şehirlerinde pek çok şubesi bulunan Red Balloon İngilizce Dil Okulu, öğrencilerine tweet üzerinden dilbilgisi öğretiyor.

‘Ünlülerin dilbilgisi yanlışları’ adlı bir grup altında 8-13 yaş aralığındaki çocuklarla meşhur isimlerin tweet’lerinin kritiği yapılıyor.

Öğrencilerinin Twitter ’da dilbilgisi açısından sorunlu mesajlar yüzünden İngilizce’yi yanlış öğrenmesinden endişelenen öğretmenler böyle bir yöntem bulmuş. @RedBalloon hesabı üzerinden de atılan tweetlerin düzeltilmiş hallerini de yayımlayan ekip, Rihanna, Justin Bieber ve Lady Gaga’yı çokça düzeltmek zorunda kalıyormuş.

Öğrenciler de aynı şekilde hesap üzerinden hayran oldukları şarkıcıların hatalarını düzeltiyor.

Haberin Devamı

Bir öğrencinin tweeti şöyle: “Merhaba @rihanna! Şarkılarına bayılıyorum. Adım Carolina. 11 yaşındayım. Fakat mesajı yazarken ‘o’ (she) demeyeceksin, ‘onun’ (her) olması gerekir. Hoşça kal”. Çocuklar için oldukça eğlenceli görünen bu yöntem ünlü isimlerin İngilizce yazı dillerine de faydalı olacak mı göreceğiz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!