Derneğini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Derneğini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 19:21

Karabük Ak Parti Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Dr. Mustafa Ünal, Gladbeck'te Karabüklüler Derneği’ni ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Haberin Devamı

Almanya'ya gelen Karabük Ak Parti Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Dr. Mustafa Ünal, Gladbeck kentinde bulunan Karabüklüler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete Gladbeck Uyum Meclis Üyesi Mehmet Metin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Basın Müşaviri Dursun Döngel, UETD NRW Teşkilatlanma Komisyonu Üyesi Orhan Buyurman da katıldı.

Ünal, hemşehrilerine bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi vererek Karabük’ün son yıllarda ciddi anlamda geliştiğini söyledi. İlin kabuğunu kırdığını dile getiren Ünal şöyle konuştu: "Hemşehrilerim arasında olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizler burada isminize yakışır şekilde faaliyetler yürütmektesiniz. Göçün 50. yılında her alanda büyüme sağlamışsınız. Hemşehrilerimiz için bir dernek binası satın almışsınız. Karabüklülerin evi olacak bu binanın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Safranbolu’nun ve Yenice’nin dünyaya tanıtılması açısından biraz daha çalışmalıyız. Safranbolu’nun tarihi evlerini, Yenice’nin dünyada eşi benzeri olmayan doğasını dünyaya tanıtmalıyız." Dernek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Doğancı, Safranbolu’nun tanıtılması için Safranbolu Evi'nin bir modelinin Almanya’da sergilenebilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!