Derekemal Köylüleri Fransa'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Derekemal Köylüleri Fransada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2008 19:17

Yozgat'ın Çayıralan'a balıi Derekemal Köyü'nün Avrupa ülkelerinde yasayan sakinleri, Fransa'nın Thonon-Les-Bains kentindeki bir piknik alanında bir araya gelerek hasret giderdiler.

Haberin Devamı

Almanya, Avusturya, İtalya ve Fransa’nın birçok kentinde çalışan Derekemalliler, Leman gölü kıyısında bol yeşillik alanda mangallarını ateşleyerek birbirleriyle ve davetli konuklarıyla yiyeceklerini paylaşıp sohbet ettiler.
Derekemal Köyü Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği adı altında birleştiklerini ve her yıl değişik kentlerde bir araya geldiklerini söyleyen Dernek Başkanı Gıyasettin Dağlı, "Yıllardır köylerinden ayrı olan ailelerin yeni nesilleri, bu amaçla birbirlerini tanıma fırsatı buluyor. Asıl amacımız bu. Ancak hem köyümüzde, hem de çevre köylerde, araç gereç ihtiyacı olan kurumlara yardım sağlamak şeklinde güzel çalışmalarımız da var" dedi.
Villefranche bölgesi sorumlusu Tuncay Topak, Thonnon-Les-Bain sorumlusu Lütfü Dikmen ile köyün en eski gurbetçisi Ismail Korkmaz (61), gelenek ve göreneklerinin yeni kuşak gençlere aktarmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!