"Derece bekliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Derece bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 10:14

Avrupa Badminton Şampiyonası'na hazırlanan milli takım sporcuları Çankırı'da kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, 15-24 Nisan tarihleri arasında tek bayanlar, tek erkekler, çift bayanlar, çift erkekler ve karışık çiftler olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilecek şampiyonaya Türkiye 8 bayan, 6 erkek olmak üzere 14 sporcuyla katılacak.

Şampiyonada milli takımı erkeklerde Ramazan Öztürk, Emre Lale, Emre Vural, Akın Şenol, Semih Karakaş, Tolga Özsoy, bayanlarda ise Özge Bayrak, Neslihan Yiğit, Neslihan Kılıç, Ebru Tunalı, Cemre Fere, Ebru Yazgan, Busenur Korkmaz ve Özge Toyran temsil edecek.

Takımlar kategorisinde 7. grupta Galler, İsveç, İsviçre ve Avusturya ile mücadele edecek Ay-yıldızlı ekibin grupta ilk sırayı alması neticesinde çeyrek finaldeki rakibi Rusya olacak.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, Çavundur Kaplıca Otel'de kamp çalışmalarını antrenörler Çağatay Taşdemir, Cengiz Özübir, Murat Sönmez ve Hakan Avcı yönetiminde aralıksız sürdüren ve hazırlıklarını 13 Nisan'da tamamlayacak olan milli takım sporcuları, şampiyonaya oldukça iddialı hazırlanıyorlar.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, gerek Avrupa Şampiyonası, gerekse de olimpiyat hazırlıkları için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Özmekik, özellikle bayanlarda Avrupa'da çok iddalı olduklarını belirterek, “Avrupa sıralamasında iyi durumda bulunan bayan sporcularımızdan Avrupa Şampiyonası'nda derece bekliyoruz. Hem teklerde, hem de çiftler kategorisinde madalya almayı umduğumuz bayanlarda sporcularımız çalışmalarından ve performansından hocaları da memnun” dedi.

Badmintonda başarılı olmak için ellerinden gelen her türlü çabayı harcadıklarını ifade eden Özmekik, “Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Amacımız gençlerimizi, çocuklarımızı ve halkımızı bu sporun içine çekmek ve sevdirmek. Sosyal sorumluluk projelerimizle de insanlığa hizmet etme görevimizi yerine getiriyoruz. Ayrıca kendimize ait bir tesis oluşturmak ve orada tüm uluslararası müsabakalara, olimpiyatlara sporcularımızı hazırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!